Engelli bireyler bu merkezde hem sosyalleşiyor hem de anlatıyor geliştiriyor

Engelli bireyler bu merkezde hem sosyalleşiyor hem de anlatıyor geliştiriyor

Niğde Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Özel Yürekler Kurs Merkezi, engelli insanlara 9 ay hizmet veriyor.
Rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan 36 özel öğrenci, düzenlenen kurslarda hem sosyalleşiyor hem de dahil geliştiriyor. Niğde Halk Eğitim Merkezi Özel Yürekler Özel Eğitim kursu öğretmeni Beyhan Avşar eğitimlerini ve bir gününün etkinliklerini anlattı. Avşar, 3. sınıfta 36 yaşında eğitim gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:
“Okulum okuma seramik, yazma okulları çiçek yapımı, taş tozu dökme, el kaslarını geliştirebilecek her türlü kursumuz 9 ay sürüyor. Sabah servis toplantılarını evde yer alıyor. Saat 13.30’da evlerine geri bırakıyor. İlk önce okumayı tekrarlamak, unutmamaları açısından kitap okutturuyoruz. Yazı yazdırıyoruz, sonra el sanat etkinliklerine geçiyoruz. O gün programımızda ne varsa onları yaptırıyoruz. Zaten bu çocukları en fazla 20 dakika tutabiliyoruz. Onun harici müzik etkinliklerimiz bir şekilde oluyor. Eğleniyor bu motifi yapabiliyoruz. Çocuklarımız da mutlu oluyor, biz de mutluyuz.”

Exit mobile version