Engelsiz Yaşam Merkezi engellilere umut oldu

Engelsiz Yaşam Merkezi engellilere umut oldu

Bingöl Belediyesi tarafından faaliyete geçirme Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli insanlara umut oluyor.
Bingöl Belediyesi tarafından geçen yıl faaliyete açılan Engelsiz Yaşam Merkezi, engellilerin kullanımına adeta umut oldu. Hem zihinsel hem de engellilerin kullanımına yönelik çok sayıdaki kurs açıldı. Açılan kurslarda öğrenciler bir yandan ilerlerken, bir yandan da eğlenceli vakit geçirerek. Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri ücretsiz servis sağlarken, kursiyerlere aynı zamanda yemek yemeği de ikram ediyor. Şu anda 30 kursiyeri bulunan merkezde, engelli kişilere resim ve boyama kursunda veriliyor.
Verilen kursu çok sevdiğini söyleyenler Cansel Karaman, “Burada resim kursu var, müzik kursu var, gitar kursu var. Bütün engelliler buraya bekleriz” dedi.
Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü Bahattin Tuz, “Özel engelli insanlara yönelik bazı günlük kurslar düzenliyoruz. Şu anda 30 öğrencimiz var ve bunlar dönüşümlü olarak geliyor. Resim, giyim, halk oyunları, gitar, bağlama ve piyano kursumuz var. Bugün de bir resim kursumuz var ve buraya gelen kıtalar günlük rehabiliteden geçebilirliklerini ve zaman geçirmeye yönelik yürütülüyor. Halk eğitim tarafından öğretim hocalarımızdan destek aldık. Aynı zamanda Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri hem öğlen yemeklerini karşılıyor hem de servis hizmeti veriyor. Şu anda öğrenci sayımız 30, ancak bu sayıyı giderek büyütmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version