İstanbul’da LGS heyecanı başladı

İstanbul'da LGS heyecanı başladı

Türkiye’yi hedeflediğimiz 1 öğrencinin fazla öğrenci ter dökeceği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı saat 9.30’da başladı. İstanbul’da da onbinlerce öğrenci sabah erken son sınava girmek için okullara koştu. Veliler ise okul cephesi heyecanla bitirme sınavlarından beklemeleri bekleniyor.
Türkiye geneli 1 milyonu aşkın çocuğu terletecek LGS heyecanı başladı. İstanbul’da sınavın gerçekleştirildiği ortaya koyduğun biri olan Bahçelievler’deki Bağlar Ortaokuluna gelen öğrenci ve velilerin büyük heyecan yaşadığı görüldü.

“Zor bir süreç oldu”
Sınava sıkı hazırlandığını dile getiren Zehra Alpay, “Çok heyecanlıyım. Zor bir süreç oldu. Heyecan ve stres vardı. Genellikle konu tekrarları yapmaya özen gösterdim. Soru çözümleri falan yaptım. Olacak. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’ni kazanmak istiyorum. Hayalim o ama bunun dışında kapsamlı bir anadolu lisesi olursa daha iyi olur” dedi.

“Genellikle denemeler ağlarımı hesapladım”
Sınava gireceği için heyecanlı olduklarını söyleyenler Muhammed Arda Bozacı “LGS birinci dönem konuları olduğu için basit olduğunu düşünüyoruz. Yeni nesil soruları biraz zorlayabilir. O yüzünle çalışanız. Genellikle denemeler göçmen ağlarımı hesapladım. Sonuca göre çözemediğim soruları tespit ettim. Olacağına” şeklinde konuştu.

Sınav iki şifrelemede
LGS’nin birinci girişi 09.30’da, ikinci girişi ise saat 11.30’da başlayacak. Birinci girişte Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek.
İkinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Exit mobile version