KURTARAN-2023 tatbikatının ‘Seçkin Gözlemci Günü’ toplantısı yapıldı

KURTARAN-2023 tatbikatının 'Seçkin Gözlemci Günü' toplantısı yapıldı

Deniz Kuvvetleri tarafından Doğu Akdeniz’de icra edilen Kurtaran-2023 tatbikatının seçkin gözlemcileri önünde Aksaz’da gösterime girdi.
Operasyone Deniz Kuvvetleri Kumandanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun yanı sıra 31 ordu 32 askerî ataşe de katılım sağladı. Seçkin Gözlemci Günü’nde denizaltı gemisine istinaden arama, döküntü temizleme, dalgıç/ROV ile acil hayata dayanak paketi ulaştırma, temel haricî havalandırma eğitimleri ile kazazedelere birinci müdahale, tedavi ve tahliyelerine yönelik eğitimler muvaffakiyetle icra edildi.
Tatbikatın şimdiki (11 Mayıs) bölgesinde satha çıkma yeteneğini yitirmiş denizaltıya yönelik kurtarma harekatı icra edilecek. Basın mensuplarının da iştirak etmesini tatbikat muhafazası, altının aranması, hayatın idame ettirilmesi ve işçilerinin kurtarılmasına ait eğitimlerin icra edilmesi, tatbikata iştirak edecek öteki ülke gözlemcileri ile denizaltı kurtarma sürelerine yönelik bilgi ve deneyim paylaşılması, sonraki Kuvvet Komutanlıkları ve Kamu Kurumları ile birlikte çalıştırılma tarzlarının kaldırılması .
Tatbikata ABD’den bir deniz karakol uçağı Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Endonezya, Güney Afrika, Kore Cumhuriyeti, Libya, Malezya, Polonya, Romanya, Singapur, Sudan ve Umman’dan Gözlemci ve Karargâh Subayları ile Romanya’dan bir dalış timi olmak üzere toplam 17 ülke 37 işçiye katılım sağlayacak.
Kurtaran-2023 tatbikatında; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ögelerinin yanı sıra, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Güvenlik Komutanlığından farklı ögeler misyon yapacak.

Exit mobile version