LGS kapsamındaki merkezi sınavı başladı

LGS kapsamındaki merkezi sınavı başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavı, ülke geneli bugün saat 09.30’da başladı.
LGS kapsamındaki merkezi sınav, deprem bölgesi 11 il dahil olmak üzere 81 ilde 15 bin 532 genel ve 81 bin 570 salonda saat 09.30’da başladı.
Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Yasemin Karakaya Ortaokulu’nda da sınav heyecanı vardı. 8’inci sınıf programları sınav giriş belgeleri, geçerli kimlik belgeleri, en az 2 kurşun kalem, kalemtıraş ve silgileri ile beraber sınava girmek üzere okula geldi. Çocuklarını sınava bırakmaya gelen veliler, çocukları okula alındıktan sonra okul bahçesinin elden çıkarılması.
Çocuğu sınava giren Ergin Kodo, “Ben ondan daha fazla heyecanlıyım. Ama ilk sınav olduğu için pek umudum yok çalışmadığı için. Kazanacağını düşünüyorum çünkü zeki ama çalışmıyordu. Belirlediğimiz bir yer yok.Artık nereyi tutturursa yakın geçme şansımıza” dedi.
Kızının sınava girmesinin ardından sandalyesiyle okullarının önünde bekleyen Selim Kasap, “Öncelikle bütün bölümleria başarıdan dolayı mutluyuz. Biz de o heyecanı taşıyoruz. Çocuklarımızın geleceği şekillenecek bu sınavla. Gayret etti, planlı programlı çalıştı. Inşallah sınav içeriklerini hep birlikte alacağız. Dershane eğitimine gerek duyduk çünkü yeterli olmadı. Hedefi daha çok kesicilik üzerine, kafasında şekillendi ve istiyor. Nitelikli okulların gelmesi için çok gayret ettik, biz de destek olduk. İnşallah bütün çocukların istedikleri başarıyı yakalar” diye konuştu.

İkinci giriş 11.30’da
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına 8’inci sınıfın ikinci dönem sonuçlarına yer verilmeyen LGS kapsamındaki merkezi sınavı, iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrenciler saat 09.30’da ilk girişte gerçekleşen sınav ikinci girişte saat 11.30’da başlayacak.
LGS kapsamında depremzede istedikleri il ve ilçede sınava girme konusunda tercih yapma kolaylığı tanındı. Bu dönemde, deprem bölgesinde 8’inci sınıf öğrencisi 256 bin dolayındaki öğrenciden 67 bin, diğer 71 ilde sınava girme talebiyle başvuru yapıldı.
Cevap anahtarı sınavdan sonra www.meb.gov.tr ​​adresinde yayımlanacak, öğrencilerin sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra sınava girebilecekleri.

yerel sınava girme zorunluluğu yok
İki oturumda sınavda toplam 465 bin 274 görevli yer alacak. 8’inci sınıf 1 milyon 246 bin 429 öğrenci kayıtlı ancak öğrencilerina sınava girme zorunluluğu sınav çalıştırma nedeniyle sınava kaç kişiden girdikten sonra belli olacak.
Liselere geçişte iki türlü yerleştirme olacak. İlk, sınava göre sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme şeklinde, ikincisinde ise yerel yerleştirme ile adrese dayalı şekilde öğrencileri okula yerleştirilecek.
LGS merkezi sınav sonuçları 26 Haziran’da açıklanacak. Öğrencilere herhangi bir belge gönderilmeyecek. Öğrenciler elektronik sınav sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Bir sonraki yerleştirme yöntemi ile ilgili LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak.

Exit mobile version