LGS öncesi öğrenci ve ailelere tavsiyeler

LGS öncesi öğrenci ve ailelere tavsiyeler

Yaklaşan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) öncesi öğrencileri kapsayan yoğun bir şekilde devam ederken, Radikal Eğitim Kurumları Özel Derece Sınıf Koordinatörü Murat Acet, LGS’ye giren gelen ve ailelerine tavsiyelerde bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS tarihi 4 Haziran olarak belirlendi. Sınava bir aydan az yaklaşmak hatırlatan Radikal Eğitim Kurumları Özel Derece Sınıf Koordinatörü Murat Acet, “LGS’ye kalan zamanın verimlilik değerlendirmesinin kilit kavramları zaman planlamak, işletme ve yaşamı sadeleştirmek olmalıdır. Bunun en doğru yolu, tüm yayılma yayılma çalışmalarınızı gerçekçi bir şekilde değerlendirerek kalan süre için uygulanabilir bir planlama yapmaktır” dedi.

“Deneme sınavları psikolojik olarak size iyi gelecek”
Sınava girecek olan tavsiyeler veren Acet, “Daha iyi ve hedefe yönelik bir çalışma için artık uzun uzadıya konu anlatımlarına ağırlık vermek, yıllara göre soru dağılımında çıkmış niyetin açıklayıcı soru gösterdiği gibi sınavın mantığından ve hedefinizden uzaklaştıranlarınızı çalıştırma yerine, eksik konuyu tespit ederek özet bitirme çalışmaları Yapmak, soru sorma olasılığı yüksek olan mülkleri keşfetmek ve soru çözme pratiği yaptığınıza yönelik uygulamalara ağırlık verme başarısı sınavına uygun stratejik davranış olacaktır. Ayrıca bu dönemde gerçek sınavın provası kalitesinde kalma deneme sınavları, psikolojik olarak sınava hazır hale gelmenize ve kaygılarınızın geçmesine yardımcı olacaktır. Geçmiş geleceğin habercisidir vurgusundan yola çıkanlar özellikle önceki kullandıkları soruların sınavlarının ve MEB’in yıl boyunca yayımladığı örneklerin incelenmesinin ve sonanın sınavlarının yapıldığı ve sınav performansına ilişkin içerikler da oldukça önemlidir. Sınavlarda her yıl benzer sorular yer alıyor, soru dağılımları, soru tipleri ve sorular zorluk ve durum kolaylıklarını bilmenin en iyi yolu bu” ifadeleri kullanılıyor.

“Gereksiz panik ve gerçek dışı kaygılar sizi etkilemesin”
Acet, “Bu dönemde hem fiziksel hem de psikolojik olarak yaşamınızı sadeleştirmek sınav performansınızın artması ve sorunlarınızın yurtdışında gelebilme inancınızın yükselmesine katkı sunacaktır. Gereksiz panik, gerçek dışı kaygılar ve azalan sürenin oluşturduğu baskılar sizi etkilemesin. Parçaların başında sağlıklı yeme-içme ve uyku düzeni olmak üzere olmak üzere olumlu düşünce ve davranışlarınız sayısınıca artırmalı ve planlı ve süreleriyla yorucu olmayan egzersizlere sosyal kullanımla kendinizi daha rahat hissedeceğiniz etkinliklere, kısa molalara yer verebilirsiniz. Böylesi bir tavır sınavın yaşamındaki gerçek yerini koruyacak ve bizi daha zinde tutacaktır” diye konuştu.

ailelere tavsiyeler
Sınav süresi yaklaştıkça ailelere düşen sonuçların de yayılmasını bildiren Acet, şunları söyledi: “Sınav sürecini, çocuklarınızın şimdiye kadar sizlerin de tüm hizmetlerini seferber ettiği kaygılı ve zorlu bir dönem. Çocuklarınızın eğitim ve yaşam şartlarını garanti altına almak, sağlıklı ve mutlu gelecekler oluşturabilmek için giriş yaptığınız bu çabanın sonucu onları hep başarılı ve hep en önde görüş açısı. Bu sizin en doğal kullanımınızdır. Yaşamda başarıya kadar başarısızlık da söz konusu. Çocuklarınızın bu en zor döneminde onları desteklemek, giden yolda onlara uygun ortamı oluşturabilmek için teşvik edici ve dengeleyici bir rol üstlenmelisiniz. Yüksek başarı beklentisi ve çevre baskısı içinde sıkışan çocuklarınızı elde etmeye yönlendirmeye gayret göstermek için. Herkes bir şeyler yapabilir düşüncesini ruhlarını deneyimlemen ve onları kısır çekişmelere ve karşılaştırmamalara kurban etmeyin. Çünkü böylesi zor vücutta duygusal davranmak beklenmeyen sonuçlar doğurabilir.”

Exit mobile version