Öğrenciler Sıfır Atık için yarıştı

Öğrenciler Sıfır Atık için yarıştı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ilk ve orta kullanım alanları arasında “Geri Dönüştürülebilir Sıfır Atık” bilincini aşılamak için yaptığı yarışma sonuçlandı.
İsrafın elde edilmesi, kaynakların daha fazla kullanılmasının verimli, elde edilen atık miktarının azaltılması, verimli toplama sisteminin elde edilmesi ve atıkların geri dönüştürülmesini hedefleyen “Sıfır Atık” konseptini elde etmeyi amaçlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 432 üretime katıldığı ve 190 hedefin yarıştığı yarışmasının sonuçlarını açıkladı.
Bilim Erzurum’da düzenlenen programda; fikir, proje, resim ve baharlar yarıştı. “Erzurum Sıfır Atık İçin Yarışıyor” sloganıyla yola çıkan verimliliğe 190 projesi katıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Avrupalıların ve gençlerin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek, “Onlara temiz, huzurlu ve yaşanabilir bir gelecek bizim korumamız. Bunu da yaşamak birlikte yaşamak. Sıfır Atık bu alanlarda çok önemli. Sıfır Atık demek, doğru kullanım anlamına gelir. İsrafın önüne geçmektir. Genç arkadaşların burada sergiledikleri eserler ve fikirlerle meseleye ne kadar çok sahip çıktıklarını hep birlikte kazandık. Katılan tüm gezegeni, kanıtları ve velileri teftiş ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Bilim Erzurum’da öğrenci, öğretmen ve velilerin de katıldığı, adeta şenliğe dönen programda jüri üyeleri geri dönüştürülebilir atıkların yeniden tasarlanmasını değerlendirdiler. Birbirinden güzel ve orijinal elden yarıştığı programda ödül alan hedef hediyeleri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından verildi.

Exit mobile version