Okullarda özel süt ikramı yapıldı

Okullarda özel süt ikramı yapıldı

Bursa İl Tarım Müdürlüğü, Yenişehir ilçesi ilkokul alanları ve anasınıfı öğrencilerine süt dağıtırken, gelirlerin faydalarını anlatan sunum yapıldı.
Yenişehir Akçeşme İlkokulu Toplantı Salonu’nda etkinlik düzenlendi.
Her yaştaki insana süt içme alışkanlığı edinme, süt tüketiminin artması, süt ve süt değerlerinin değeri konusunda toplumu bilinçlendirmek ve daha dinamik bir toplum yapısı oluşturmak amacıyla düzenlenen Dünya Süt Günü’nde Yenişehir’de 12 kulübe toplam 4 bin 50 öğrenciye süt dağıtıldı ve topluca süt içildi.
Çocuk ve gençlerin yanı sıra 40 yaş üstü insanların da süt içmeleri yolculuklarını işaret eden İl Tarım Müdürü Hamit Aygül, “Tüm krallığın sabah akşam süt içmeleri gerekir. Sağlam kafa bağlantı parçaları bulunur. Hayvansal protein kaynaklarından en önemli süttür. Tüm evin sabah akşam süt içmeleri gerekir. Sağlam kafa bağlantı parçaları bulunur. Hayvansal protein kaynaklarından en önemli süttür. Vücuttaki kas, kemik ve doku gelişimi için süt tüketmeniz gerekir. 40 yaşında insanların da sabah akşam süt tüketmesi lazım” dedi.
Aygül ayrıca, ‘Besinsel kitapları mükemmel ve vazgeçilmez gıda olarak nitelendirilen süt insan sağlığı açısından kesinlikle büyük önem taşımaktadır. Kemik vücudunun ve vücut şeklinin hücrelerinin temel taşı olan kalkanın ana kaynağı olan süt, sınırsız protein ve vitamin ve minerallerle zihinsel gelişiminde önemli rol oynuyor. Dünya Süt Günü ile süt ve sütün insan sağlığına olan olumlu etkileri hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt kullanımını teşvik etmek amaçlanmaktadır” diye konuştu.
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da faydaların önemine dikkat çekti. Öğrencilerden düzenli olarak süt içmelerini ihmal etmemelerini isteyen Başkan Aydın, “Sabah akşam süt için, her yaştan insana faydalı bir ürün süt. İçmeyenlere içmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Akçeşme İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Bursa İl Tarım Müdürü Hamit Aygül, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü V. İrfan Karakuş, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ile öğretmen ve görevlileri katıldı. .

Exit mobile version