Ortaokul bölgeleri Türkiye’nin cet tohumlarını yetiştirecek

Ortaokul bölgeleri Türkiye'nin cet tohumlarını yetiştirecek

Ankara’da Mehmet Özcan Torunoğlu Ortaokulu’nda, öğrencilerin tarım bölgelerindeki kalıntıları katkı sağlamak için tarım atölyesi kuruldu.
Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Mehmet Özcan Torunoğlu Ortaokulu’ndaki öğrencilerinde hayat tarım çalışmasını sağlamak emeliyle bahçeye tarım atölyesi inşa edildi. Öğrenciler, test nezaretinde Türkiye’nin cet tohumlarını öğretimi kendi olanaklarıyla kurdukları tarım atölyesinde yetiştirecek. Öğrenciler, atölyede zerzevat ve meyve yetiştirmeyi de öğrenecek.

“Ata tohumlarımızın toplu olarak katkıda bulunmak istiyoruz”
Okul müdürü Mustafa Taşkıran, tarım atölyesiyle öğrencilerin tarım ve toprakla barışık olmalarını amaçladıklarını belirterek, “Öğrencimizi toprakla, tarımla, çevrela ve tabiatla barışık hale getirmek istiyoruz. Gayemiz insanlarda şuur oluşturmak. Klasik olarak oluşturduğumuz cet tohumlarımızın saklanmasını barındırmak istiyoruz” kullanmak.

“Ata tohumlarını derecelendirmeyle bir arada ekleyeceğiz”
Taşkıran, tarım atölyesinde domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, kavun ve karpuz üzere meyve ve zerzevatları cet tohumlarıyla üreteceklerini söyledi. Çiftçilikle uğraşan ve tohumları kendilerini veren Zeynep Teyze’nin gittikleri eğitimden söz eden Taşkıran, “Öğrencilerimize, tohumların bakımını ve yetiştirmesini öğreteceğiz ve bu sürecin sonuna kadar takip kampanyası” dedi.

“Öğrenciler, yediler ve gördükleri eşyalar nasıl yetiştirildiklerini görecekler”
Taşkıran, okulun hoş çevreler ve özelliklerden yaralanarak tarım için pahalandırmak istediğini vurguladı. Ayrıyeten, onların bir sonraki süreçte yemeklerini ve gördüklerini nasıl yetiştiğine dair bilgi sahibi ürünlerini da yaşadıklarını belirten Taşkıran, “Öğrenciler, tohumdan meyveye kadar ki süreci deneyimleyebilecekler. Markete gittiklerinde bir salatalık, patlıcan yaptıklarında nasıl yetiştirildiklerini bilmiş olacaklar ve yabancı olmayacaklar diye konuştu.
Tarım atölyesinin açılımının akabinde listesine giren öğrenciler Zeynep Teyze’den aldıkları tohumlar okul bahçesine serpiştirdi.

Exit mobile version