Özdemir Bayraktar’ın adı Türkiye’nin ilk uzay ve lisans lisesinde yaşatılacak

Özdemir Bayraktar'ın adı Türkiye'nin ilk uzay ve lisans lisesinde yaşatılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’da açılan Türkiye’nin ilk uzay ve gezgin lisesine milli teknoloji hamlesinin öncülerinden Özdemir Bayraktar’ın adının verileceğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışına katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında iş birliği protokolünün de imzaladığı açılışında konuşan Bakan Özer, Şırnak’ta şehit olan 4 asker ve 1 köy korucusuna Allah’tan rahmet diledi. Mesleki okulların yurt dışına gönderdiğini hatırlatan Özer, her alanda ürettiği ülke sınırlamasına önem vermeye, “Savunma sanayii alanındaki tedirginlikler, tehditler neden yaşanan seçim süreci? Çünkü Türkiye artık savunma sanayii alanında üretebilir ülke olmaya başladı. Dosta güven, düşmana korku salan savunma sanayiindeki atılımlar birilerini rahatsız etti. Uluslararası tahliyelere olan çevremizdeki o insanlardan bundan rahatsız olarak Bayraktarlar ile savaşmaya gözetleme. Seçimde gündem alınması gereken şeyler gündem oldu” dedi.

Özdemir Bayraktar’ın adı uzay ve sahipliği lisansında yaşatılacak
Bakan Özer, şöyle devam etti:
“Dün gece geçirmek geldi. Hatta sabah sordular okul müdürlüğü. Uzay ve sevgili meslek lisesiydi ama buraya isim vermemiz lazımdı. Bayraktar çocuklarının babası, uzay ve mülk alanında ilk yerli ve milli üretim yapmak için çok zorluklar altında çalışan ve o evlatları yetiştiren Özdemir Bayraktar’ı cennet ve minnetle anarken, adı de okulumuza veriyoruz. Artık bu okul kurumu Özdemir Bayraktar Uzay ve Havacılık Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Biz ne kadar vefalı olursak o karakterler yaşıyor, bu ülke istikametinden dönmeden devam edecek.”
Türkiye’deki meslek eğitim merkezlerindeki çırak ve kalfa bakışları 1,4 milyonu geçerken bilgisini veren Özer, işçi eğitiminin ortaöğretimdeki payının yüzde 53’e ulaştığını kaydetti.

“Okuldaki uçaklara sınırlarde iş bulmada geniş imkan sağlarz”
Mesleki eğitim düzenlemesinde tüm sanayi ve işletmelerin kendi alanlarıyla ilgili konuya destek verilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Seferberlik yaparak okulları dört dörtlük olması, okuldaki öğrencilerin işletmemizde ulaşabilecekleri imkânları geniş açılardan hizmetin sağlanmasını hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Biz bu ideali hayata geçirmemizde örnek oluşturmamız açısından önemli bir hususu bir araya getirmiş olacağız” diye konuştu.
Demir, kapalı okul özel olarak işaretleyerek, “Bu okul havalı olacak, gezegen uzay olacak. Sadece içi boş bir hava değil, gerçekten edindikleri yetenekler, tecrübeler ve niteliklerle inşallah barındırılan aranan öğelere rastlarlar. Bu ideale ulaşmak için bakanlığımızla, şirketlerimizle, başkanlığımızla el ele yürümeye karar vermeliyiz. Hikâye yazmaya kararlıyız” Başarıdan yararlandık.
Programa Ankara Valisi Vasip Şahin, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Havelsan Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ve Milli Eğitim Bakanlığı ile SSB görevlilerine de katıldı. Protokolün imzalanmasının ardından Özer ve Demir ile beraberindekiler, kafesi keserek okulu gezip, kurumlardan bilgi aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile SSB arasında imzalanan protokolle öğretime ve eğitime SSB uzmanlarınca hizmetçi eğitim verilmesi, öğrencilerin stajlarını SSB’ye bağlı bagajde yapmaları, okul atölyesi ve laboratuvarlarının eğitim programı ve savunma sanayiine uygun olarak donatılması, okul eğitimi verilen alanla ilgili dijital platformların kurulması gibi İşçilerin iş birliği içinde yürütülmesi sağlanacak.

Exit mobile version