(ÖZEL) Bu bina 7’den 70’e herkes okuyor

(ÖZEL) Bu bina 7'den 70'e herkes okuyor

Bilecik’te bir köy okulunda çerçevesi proje çevresi 7’den 70’e herkes okurken, bir de üzerine eğleniyorlar.
Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Çerkeşli Köyü İlkokulu ve Köy Yaşam Merkezi’nde “Okul Aile El ele, 7’den 70’e Okuyoruz ve Öğreniyoruz” projesi kapsamında kadınlar hem okuyorlar, hem de eğleniyorlar. Hedef amacının eğitim ve öğretimin önemli hedeflerinden biri, ülkenin geleceği olan çocukların iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirildiği belirtildi. Ülkenin geleceği olan çocukların eğitiminde aile, okul, çevrenin ve öğretmenin en etkili etkenleri olduğu bilinmekte de olduğunu söyleyen proje mimarları, bu etkili krediler birliği içinde öğrenciler örnek olacak etkinliklerin yürütülmesi gereği bilinciyle projeyi hazırladıklarını belirttiler.

“Aileler okuyunca çocukları da özenerek okumalarını sağlamak istiyoruz”
Çerkeşli İlkokulu Aile Yaşam Merkezi Öğretmeni Alper Yazıcı, proje hakkında bilgi vererek, “Buraya belirleme gördükten sonra çocukları okuması ve velilerin okuması için öncelikler olarak Kocaeli’ndeki çevremizden kitap toplamaya başladı. bu okumanın gitmesi.

“Okulumuzda öğrenmenin yaşı yok, öğrenmek isteyenler her yaştan öğrenin”
Proje çevresi kitap kitabı gelen Zeynep Günaydın, “Çerkeşli köyünde oturanum. var ki.Ben çok farklı okulumdan, köyümden, öğretmenlerimden herkesten çok zıt.Okulumuzda öğrenmenin çağında yok, gerçekten yok öğrenmek isteyenler her yaştan öğreniyor.Çocuklarımız bir sınıf, biz diğer sınıf velilerle birlikte toplanıyoruz her şeyi yapıyoruz.Yeri geliyor bahçede oyun oynuyoruz, yeri geliyor. kitaplarımızı okurken birlikte ikramlar yapıyoruz, birlikte hayatı paylaşıyoruz. Boş vakitlerimizi çok güzel bir şekilde değerlendiriyoruz. Kitap okumanın değerini yaşayarak anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Exit mobile version