Tarihi konakta sanatla birlikte matematik öğreniyorlar

Tarihi konakta sanatla birlikte matematik öğreniyorlar

Sivas’ta Tarihi Şükriye Özçalı Konağı Matematik ve Sanat Evi’nde dersler materyaller ve eğitim metotları ile matematik ve sanat, ilmek ilmek ruhlarına zihnine nakşediliyor.
Sivas’ta “Matematik Seferberliği” kapsamında örnek bir çalışma başlatıldı. Kültürel ve sanat yaşamını yürüttüğü yürütmeyle geçmişle gelecek arasında köprü kuran Sivas Olgunlaşma Enstitüsü, Milli Eğitim Bakanlığınca elindeki “Matematik Seferberliği” ve Sivas Valiliği himayesinde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında önemli bir projeyi hayata geçirmeyi başardı. Kentte, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün onayında eğitimin her alanında önemli operasyon yürütülürken, matematik eğitimi için de ayrı bir vizyon yayınlandı. Bu dönemde hayata tutunma; “Sanatla Uygulamalı Matematik Eğitimi” projesi ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sanatla eğitimler verilirken, öğretmen ve usta öğreticiler, uygulamanın her deneyimi olan matematiği de eğlenceli bir formatla müşterilerin zihnine nakşediyor.

“Sanatın matematikle ilişkisini pekiştiriyoruz”
Sivas Olgunlaşma Enstitüsünde usta öğretici olarak görev yapan Yakup Avcu, sanatın matematikle ilişkisini aktardıklarını belirterek, “Bugüne kadar 20’nin üzerinde okul ve 600 öğrencinin aşkının sağlandığı programlarımızda anasınıfından lise sarayına kadar her öğrenciye parmak dokuma, kilim dokuma, geometrik desen çizimi, doğal boyama ve ebru sanatının matematik ile ilişkisini kılavuzlarına aktarıyoruz. Matematik seferberliği projesi kapsamımız, çocuklarımızın buraya bakışları doğrudan hocalarımızdan eğitim alarak başarılarına katkı sağladı. Burada alınan eğitim, öğrenim sanatın matematikle olan ilişkisini ve hayatımızdaki yeri olan kişilerde pekiştirmek anlamına geliyor” dedi.
Öte yandan öğrenciler, matematiği eğlenerek öğrendiklerini, sanatın ve matematikle olan ilişkisinin derslerine katkı sağladıklarını söyledi.

Exit mobile version