TİKAV, deprem bölgesinden gelen öğrenci velilere destek programı başlatıldı

TİKAV, deprem bölgesinden gelen öğrenci velilere destek programı başlatıldı

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından “El Ele Birlikteyiz” çatısı altında hayata geçirmeyi gerçekleştirmeye bir yenisini daha ekledi. Vakıf, proje kapsamında deprem bölgesinden gelen öğrenci ve velilerine yönelik destek programı başlatıldı.
Akfen Holding’in kurucusu olduğu ve toplumsal fayda sağlamayı kendisine misyon edinen Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra “El Ele Birlikteyiz” çatısı altında hayata geçirmeyi gerçekleştirmeye bir yenisini daha ekledi. Son olarak depremden etkilenen 3 bin üniversite öğrencisine ömür boyu eğitim bursu Sağlayan vakıf, deprem bölgesinde bulunan ama barınma, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarından dolayı Ankara’ya gelen ve Ülkü Akın Ortaokulu’nda eğitimlerine devam eden çocuklar ile velileri için yeni bir program hayata geçirdi.
“El Ele Birlikteyiz” ile deprem bölgesinden gelen öğrencilerin ve velilerin Ankara’ya ve okula uyum sağlamayı kolaylaştırmayı, deprem travmasını aşmalarına yardımcı olmayı ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu geçmişler, sosyal çeşitli, kültürel, kültürel ve fiziksel faaliyetler düzenlenerek öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerine, velilerin sosyal ise sosyalleşmelerine katkı sağlanıyor.
TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turgut, bu merkez vakfın geçmiş yıllarında oluşan deneyim ve taşıma ile tüm bileşenleriyla ailelere ve onlardan destek olmak üzere harekete geçtiğini kaydetti.
Depremzedelere her hafta önemli bir etkinlik yapılıyor
“El Ele Birlikteyiz” projesinin ilk haftasında velilerle tanışma buluşması gerçekleşti. İkinci haftalara yönelik ise yönelik bir drama atölyesi ve annelere yönelik bir nefes terapisi programı düzenlendi.
Üçüncü hafta veli ve öğrencilerin ölümünden sonra rehberler eşliğinde Ankara Kültür Gezisi gerçekleşirken, Maya Vakfı’nın Travmaya Duyarlı Okul Programı kapsamında okullun tüm velileri, idarecileri ve öğretmenleriyle Travmaya Duyarlı Okul Atölye çalışması yapıldı. El Ele Birlikteyiz’in dördüncü haftasında ise annelerle nefes terapi çalışması devam ederken, Ankara Kulübü Derneği Seymenleri tarafından Seğmen Kültürü anlatılarak, öğrencilerin gidişinde çalıştıtay okudu.
Program kapsamında gelecek haftalarda da sosyal, kültürel ve sportif olarak devam etmesi planlanıyor.
Vakıf daha önce depremden etkilenen üniversite öğrencilerine ev hayatları boyunca El Ele Birlikteyiz Burs Programı ile destek vereceğini duyurmuş, Akfen Holding’in sponsorluğunda 1000 öğrenci bursu alacağı programa 108 bin 127 kişilik yoğun bir başvuru olmuştu. Vakıf bunun üzerine Akfen Yenilenebilir Enerji ve Acacia Maden İşletmelerinin de desteğiyle verilen toplam burs verilen öğrenciye 3 bine çıkarmıştı.
Verilen izlenime göre, amaç ev sahibi olan Ülkü Akın Ortaokulu, Akfen Holding’in, eğitime verdiği önemin bir göstergesi olarak gelecek nesle armağan ettiği çıkışlardan biri olarak biliniyor. Okul, 1993-1994 Eğitim-Öğretim Yılı başında Ankara Valiliği ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın arasında yapılan protokol ile Ankara’daki öğrencilerinin hizmetine sunulmuştu.

Exit mobile version