Turkcell topladığı 29,4 ton elektronik atıkla yorumlama oyunu eğitimine destek verdi

Turkcell topladığı 29,4 ton elektronik atıkla yorumlama oyunu eğitimine destek verdi

Turkcell’in dört yıldır sürdürdüğü tekno atık projesi, anlatım oyunu eğitimine destek oldu. 5 Haziran Dünya Çevre Günü uygulamasının çıkışlarını paylaşan operatör, hem açılış hem eğitime katkı hizmeti, 2019’dan bu yana topladığı 29,4 tonluk elektronik a geri dönüşüme kazandırdı, elde edilen gelirle de açılış faaliyeti eğitim bursu sağlandı.

Turkcell, 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesi tekno atıkların geri gidişi amacıyla sürdürdüğü ‘Eğitime Dönüştür’ projesinin rakamlarını paylaştı. 2019 yılındaki proje kapsamında bugüne kadarki 29,4 tonluk tekno atığın geri dönüşüme gönderilmesinden sonra Turkcell, atıklardan geçmesi durumunda çocukların eğitimine katkı sağladı.

Yapılan göre, 4 yıllık aralıksız devam eden ‘Eğitime Dönüştür’ projesi kapsamında Turkcell mağazalarındaki geri dönüşüm kutularına getirilen cep telefonu, bilgisayar, tablet ve aksesuarlar gibi tekno atıklar, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliği ile geri dönüşüme gönderiliyor. Geri dönüşümden elde edilen gelirin tamamı insanların eğitiminde kullanılmak üzere ‘Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlanıyor.

6 Şubat’ta 11 ilde gerçekleşen deprem nedeniyle operatör, yıl sonuna kadar tekno atıklardan gelen gelir kadar üstüne bir de bıraktığı deprem bölgelerinde çocukların eğitimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Sosyal sorumluluk alanında doğayı sürdüren dost projelere de ağırlık veren operatör, düğümlediği işletimla ekolojiyi de desteklemeye devam ediyor.

Hedef 2050’de ‘net sıfır’
Operatörün yaptığı yatırımlar ve geliştirdiği yönetim sistemleriyle güçlendirdiği enerji yönetimi süreci, 2018 yılında bu yana uluslararası ISO 50001 sertifikasına sahip. Türkiye’de bu sertifikaya sahip ilk mobil operatör olan Turkcell, ulusal ve uluslararası sürdürülebilirlik hedefine yönelik grup işletmelerinin enerji gereksinimlerin 2030’a kadar yüzde 100’ünü geçen enerji kaynaklarından sağlamayı, 2050 yılına kadar da ‘net sıfır’ şirket olmasına hükmediyor.

Pasaj’da sürdürülebilir ürünler sunuyor
Operatör, kaynaklardan gereksiz yere çıkarılmadığı, boşa harcanmadığı ve tekrar kazanıldığı döngüsel ekonomi sistemine katkı da sağlıyor. Bu beklentiler 2019 yılında uygulamaya alınan ‘Modem Yenileme Projesi’ ile Turkcell kurulumun kullanılmadığı modem grubu ürünleri yenilenerek veya onarılarak tekrar modem talebi olan kullanıcılarının kullanımına sunuldu.

Müşterilerini sürdürülebilir ürün kullanarak sürdürülebilir yaşam tarzına yönelik teşvik eden operatör, operatörler ve Pasaj üzerinden sürdürülebilir ürün alternatifleri sunarken, harcamanın atık giderlerine kadar tüm adımlarını da takip ediyor.

Exit mobile version