Uzmanlardan YKS adaylarına muvaffakiyet verecek ipuçları

Uzmanlardan YKS adaylarına muvaffakiyet verecek ipuçları

DÜZCE (İHA) – YKS imtihanına sayılı haftalar kaldı. İmtihan öncesinde yemek kontrolünün ve korkunun ortadan kaldırılması için yapılması gerekenleri, Türk Lisanı ve Edebiyatı Öğretmeni Beyzanur Otomobilci ile Fen Bilgisi Öğretmeni Ezgi Zeynoğlu açıkladı.
Eğitimini muhafaza ve mesleğini eline almak için hayal üniversitesi kuran’a çıkacak, 17-18 Haziran tarihlerinde YKS imtihanına girecek. YKS’ye sayılı haftalar kalırken, Türk Lisanı ve Edebiyatı Öğretmeni Beyzanur Otomobilci ile Fen Bilgisi Öğretmeni Ezgi Zeynoğlu, imtihana girecek adaylara kazlarda bulundu.

“Turlama teknolojisi kullanılmalı”
Öğrencinin imtihana özgüvenli formun başlangıcından itibaren tabir eden Beyzanur Otomobilci, “Sınavımız 10.15’de başlıyor. Öğrenci masa başına gittiğinde öncelikle ‘Eyvah, ben ne olacak?’ diye oturmak yerine ‘Bu vakte kadar öğretti. çok fazla bakılmaması gerekiyor.O farklı bir husustan başlamış olabilir.Öncelikle kabul etmeniz gerekiyor.Turlama tekniğini öneriyorum ben.İmtihanda yüzde 10 soru çok çıkması kolay.Yüzde 20 kolay, yüzde 40 olağan, kalan yüzde 10 tekrar çok sıkıntı yüzde 20’lik kısım Turlama tekniği ile birinci numaradan itibaren oğula kadar öncelikle çok kolay olan bakmalı.Çok kolay olan soruları anlamak için ne yapılması gerekiyor? Sorular yapacak.Ondan sonra devam ettirilmesi.İkinci cinste 1.5 dakika olmalı sorgulamaları cevaplanması için. Burada dikkat edilmesi gerekenler. Türkçe kısmı çıktıktan sonra bakmalıyım. Optik testlerini yapıp, tüm testlerini yaptıktan sonra, geçmişten bir şey yapmaya çalışıyorlar. Onların organlarına tavsiye etmiyorsunuz. Yapamadığımız sorularda sorular üzerine mevzuyu yazsınlar geriye dönük baktıklarında karalamalarını silsinler, daha pak bir sayfada görüldüğünde daha az telaşa kapılacaklardır” dedi.

“Öğrenciler için kahvaltı çok önemli”
Sınav öncesi yemek tüketiminin değerli olduğunu, öğrencilerin yemeklerini atlamaması gerektiğini vurgulayan Fen Bilgisi Öğretmeni Ezgi Zeynoğlu ise “Sayılı haftalardan geçiyoruz. Bu devirlerdeki beslenmeler öğrencilerine dikkatlerini nasıl toplayabileceklerini, güçlerini nasıl kullanabilecekleri konusunda çok değerli olacak. Ağır bir periyoda girdikleri için yemek atlama alışkanlıklarını gösteriyorlar.Kahvaltı dersleri için çok değerlidir.Kahvaltı yapmadıkları vakitler kan şekerleri dengelenmediği için derste dikkat dağınıklığına odaklanma üzerine sorunlar çıkabiliyor.Kahvaltıda ağır ve uzun olmamalıdır.Kısa olması kâfi olacaktır. Kafein yüklü kahve içmeleri değerli.Bitki çayları içebilirler.İmtihanın son 1-2 haftasında çay ve kahveyi azaltması gerekiyor.Kafein kullanıcılarında çok fazla tüketildiğinde dikkat dağılmasına sebep olabilir.Antioksidan ve C vitamini içeren içeceklere yük vermeliler. Kahvaltıdan sonra öğün atlamak çok değerli. Orta öğünlerde çikolata ve şekerlerden uzak durulmalıdır. Acıkınca tatlı ve çikolata katiyen yenilmemelidir. Bu eserler beynin gerekli olan kan şekerini karşılamıyor. genel kan şekerlerinde gösterilebilirlik olabilir. Meyve yahut tam lezzetli eserler orta öğünde yenilmelidir. Son haftaya girildiğinde ise daha önce tükettikleri besinleri tüketmemeliler. Daima rutinlerinde olan besinleri yesinler. Hiçbir şeyi bir anda bırakmasındalar. Bedenlerinde tuhaf bir değişiklik yapmayamaya ita göstersinler. Son günlere yönelik çay, kola ve kahve azaltılmalıdır. Gerilim artacağı için uyku tertibi bozukluğu olmasın. Bitki çayları içebilirler. Gerilim ve tasa seviyeleri azalacak” diye konuştu.

Exit mobile version