100 liralık doğalgaz faturasının 80 lirasını “Devlet” ödüyor! Bu kış gaz sıkıntısı yaşanmayacak…

Bakan Fatih Dönmez, doğalgaz faturalarına ilişkin açıklamada bulundu. Devlet olarak doğalgaz faturalarına ne kadar sübvansiyon uygulandığını bir kez daha hatırlattı.

100 liralık doğalgaz faturasının 80 lirasını "Devlet" ödüyor! Bu kış gaz sıkıntısı yaşanmayacak...

Dünya genelinde özellikle Rusya-Ulkrayna savaşı ile birlikte başgösteren enerji krizi Avrupa ülkelerinde kendini daha fazla göstermeye devam ediyor. Diğer taraftan Türkiye'de ise şimdilik pahalılık dışında kriz sinyali gözükmüyor. Ancak Febvlet tarafından doğalgaz faturları önemli ölçüde sübvanse ediliyor. Vatandaşa yansıtılmaması için yoğun çaba harcanıyor.

DOĞALGAZ SIKINTISI YAŞAMAYACAĞIZ!

Konuyla ilgili resmi açıklama ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Bakan Dönmez açıklamasında, “100 liralık bir faturanın 80'ini biz karşılıyoruz. Gerek boru hatlarımız gerek LNG ve FSRU tesislerimiz gerekse de yer altı doğalgaz depolama tesislerimizle bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Doğalgaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah.” dedi.

Özellikle Avrupa için kış ayı cepleri yakacak. Türkiye'de 1 Eylül sonrası yapılan son zam ile birlikte Türkiye'de cepler hissedilir derecede yanacak. imdiden vatandaş bu kış gelecek doğalgaz faturaları için Bakan Fatih Dönmez, kritik açıklamada bulundu.

Bakan Dönmez, “Fiyatlar konusunda Türkiye'nin de dünyadaki gelişmelerden olumsuz etkilendiği. Burada da artışın vatandaşlarımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için sübvansiyonlarımızı, bir başka deyişle vatandaşa desteğimiz artırarak devam ediyoruz. Doğalgazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version