200 kişilik ekmek kapısı ünlü tatlıcıya depreme dayanıklı yeni fabrika olacak

200 kişilik ekmek kapısı ünlü tatlıcıya depreme dayanıklı yeni fabrika olacak

Diyarbakır’da 38 yıllık sevgililerin yaşadığı tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, 7 katlı yeni binanın deprem yönetmeliğine uygun şekilde uzamasına hız kesmeden devam ediyor. 200 kişilik ekmek kapısı olacak fabrika bölgesi tatlıda fiyat politikasının artmasını da engelleyecek.
Türkiye’ye pek çok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, Diyarbakır’da 7 katlı üretim merkezi ile dünyayı tatlandıracak. Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra yapımı devam eden fabrika binasından 58 karot alındığını söyleyen Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, büyüme hızını kesmeden devam ettiğini dile getirdi. 200 kişinin ekmek artışı ile Ortadoğu ve Avrupa’ya fabrikalarını açacaklarını söyleyen Elaldı, “Yeni fabrikayı depremden önce tutmuştuk. Evini düzenlemek için bilgisayarlara hızlı bir şekilde başladı. Ne yazık ki gerçekleştirmei sarsan bir depremle karşılaştık. O yüzden biraz gecikmiş de deprem yönetmeliğine uygun şekilde binamızı yapmak için kısaca çaba sarf ettik. Binamızdan 58 tane karot aldık. Geçen yıl ‘dünyaya açılıyor’ gibi bir programımız vardı. Dünyaya açılmamız İstanbul’dan Avrupa’ya, buradan Ortadoğu’ya olacaktır. Tatlı üretim tesisimizde yaklaşık 200 kişi çalışacak. Bu kadar insanın burada yaptığı zaman memleketimize de, cihaze de bir katma değeri olacaktır. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle ‘Pahalı satış yapmayın, az kazanın, çok satın alın ve çok kazanın’ çevrelerinde ben bir ekol olarak kendime edindim. Hacıbaba Pastaneleri’ni 1984’te kurduğumuz zaman 2000’li yıllarda Devletimizle beraber dünyaya açılmadan konuşmaya çalıştık. Bugün ise çok şükür o planlarımız bir gerçekleşti. İleriki tarihlerde belki Avrupa ve Ortadoğu turizmimiz yer almaktadır. Hacıbaba’yı dünyada marka yapmak istiyoruz. Büyük konuşuyoruz ama boş konuşuyoruz” dedi.
Faaliyete geçirilecek olan fabrikanın iç mimarı Sedat Baran da, bina 2 bin 300 metrekare kapalı alan olan depreme dayanıklı bir yapı olduğunu belirtti. Baran, “Mimari olarak yola çıkma tarzını sürekli takip ediyoruz ve yeniliklere sürekli açığız. Yılmaz Elaldı’nın desteğiyle her alanda yeni çıkacak teknolojiler sürekli kendi üretimine uyarlamaya gayret gösteriyoruz. Şu anki yapımız 2 bin 300 metrekare kapalı alan olan depreme dayanıklı güvenilir bir yapıdır. Burada tatil yapmaktan 2023’ün deprem yönetmeliğine uygun olacak şekilde sistemlerimizi çekiyoruz. Bununla entegreli olarak da en önem verdiğimiz şey hijyendir. Hijyeni de Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün şartlarına uygun olacak şekilde zeminimizde tamamen epoksi, bakteri barındırmayan özel ürünler gider. Bizim için önemli olan vatandaşımızın temiz gıdaların tüketimidir” ifadelerinde bulundu.

Exit mobile version