2022 TOKİ ucuz konut başvuru şartları neler?

Tarihin en büyük, en kapsamlı ucuz konut satışına start verecek TOKİ, kampanya detaylarına ilişkin başvuru şartlarını duyurdu. Peki kimler, nasıl TOKİ'den ev alabilecek?

2022 TOKİ ucuz konut başvuru şartları neler?

TOKİ ucuz ev satışı başvuru şartları neler olacak? Kimler TOKİ'den konut satın alabilecek. TOKİ sosyal konut başvuru şartları ve ayrıntıları belli oldu.

13 Eylül tarihi 2022 TOKİ kampanyası için start tarihi olarak kaydedildi. Vatandaş uygun şart ve koşullarda kira ödercesine ev sahibi olabilecek Türkiye Cumhuriyetinin en büyük sosyal konut kampanyası için merakla bekliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye genelinde 81 ili kapsayacak 150 Bin sosyal konut projesi kampanyasında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Eylül 2022 tarihinde kampanya detaylarını açıklayarak startı verilecek Yüz yılın konut satış kampanyasında geri sayım sürüyor.  TOKİ ucuz konut projelerine başvurular nereden, nasıl yapılacak merak ediliyor.

Bazı haber sitelerinde TOKİ ev fiyatları hakkında netleşmeyen rakamlar, gerçek olmayan bilgiler verilmektedir. TOKİ konut kampanyası için net bir açıklama, yer bilgisi, fiyat açıklaması 13 Eylül günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak ve TOKİ web sitesinden duyurulacaktır. Tüm detaylar TOKİ tarafından resmi olarak paylaşılacaktır. Dar gelirli, asgari ücretli vatandaşlar bu kampanya sayesinde uygun şart ve koşullarda kira öder gibi ev sahibi olabileceği ifade ediliyor. 

Alt gelir grubu, dar gelirli aileler için satışa çıkarılacak TOKİ toplu konut projesi kapsamında;

TOKİ KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ konut projeleri için bağlı bulundukları ilde minimum 6 ay ikamet şartı ile başvurularını yapabilecekler. 

Exit mobile version