70 Milyon Dolarlık Erciyes RES Kayseri’de elektrik üretimine başladı

Enerjisa tarafından Kayseri'de hayata geçirilen dev rüzgar enerji santrali yatırımı elektrik üretmeye başladı. Erciyes RES 65 MW gücünde, Enerjisa’nın rüzgâra dayalı elektrik üretim kapasitesi toplamda 277 MW olmuş oldu.

70 Milyon Dolarlık Erciyes RES Kayseri'de elektrik üretimine başladı

Türkiye genelinde elektrik üretiminde önemli bir paya sahip Enerjisa, Kayseri Yahyalı'da hayata geçirdiği Rüzgar Enerji Santrali projesini faaliyete aldığını duyurdu.

Enerjisa Üretim tarafından Türkiye'nin enerjisine önemli bir destek sağlayacak dev yatırım resmen faaliyete alındı. 

Enerjisa Üretim, 2015 yılında başladığı rüzgar ölçümleri ışığında geliştirdiği ve Eylül 2021’de inşasına başladığı Kayseri Yahyalı’daki Erciyes Rüzgar Enerji Santrali’ni (Erciyes RES) elektrik üretimi için faaliyete geçirdi.

65 MW gücündeki Erciyes RES ile birlikte Enerjisa’nın rüzgâra dayalı elektrik üretim kapasitesi 277 MW seviyesine ulaştı. Enerjisa’nın Erciyes RES’ten önce işletmede bulunan ve toplam 212 MW gücündeki tesisleri Çanakkale, Dağpazarı ve Balıkesir’de bulunuyor. Enerjisa Üretim, Erciyes RES ile birlikte toplam elektrik üretim kurulu gücünü 3.672 megavata yükseltmiş oldu.

Erciyes RES, 65 MW kurulu gücüyle yıllık 221 milyon kilovatsaatlik (kWh) üretim yapacak. 75 bin hanenin elektrik ihtiyacına karşılık gelen bu üretimiyle santralin bölge ekonomisine büyük ölçekli katkı sağlayacağı ifade edildi.

Exit mobile version