9 günlük bayram tatili turizm sektörünün yüzünü güldürdü

9 günlük bayram tatili turizm sektörünün yüzünü güldürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilinin 9 güneşin çıkarılabileceği açıklaması, iç pazardaki tatil rezervasyonlarını hızlandırdı. Antalya’da 250-300 bin kişilik bir iç turizm hareketinde bulunurken, bu figürlerin otellerinin yüzde 100’ünü doldurması öngörülüyor.
Kurban Bayramı tatilinin idari izinler ile birlikte 9 güneşin çıkması, iç pazarda yolculuklarda hareketlilik başlatıldı. Bu karar turizmin başkenti Antalya’da konaklardaki doluluk beklentisini yüzde 100’e ulaştırdı. Dış turizmde 2022 verilerinin oldukça önünde giden Antalya’da 9 günlük tatille birlikte iç pazarda da ciddi doluluk yaşanacağı öngörülüyor.

“Dış turizmde 2022’ye göre yüzde 35 dizi var”
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya’ya gelen turistin dün 3 milyon 800 bini geçtiğini belirterek, bu verinin 2022 oranlarının yüzde 35 fazla olduğunu ifade etti. Ukrayna-Rusya savaşının devam etmesi ve bu bölgeden gelen turist eksikliğinin İngiliz turistle kapatıldığını söyleyen Kavaloğlu, Rusya’dan gelecek turist sayısının yıl savaşındaki artışı belirleyeceğini söyledi. Kavaloğlu, Alman ve İngiliz turistte ciddi bir dizinin hayatını işaret ederek, “Almanya 2019 verilerinin de üzerinde. İngiltere geçen yıl ilk defa 1 milyonu geçmişti. Bu yıl sadece Antalya’ya 1,5 milyon İngiliz turist beklentimiz var. Özellikle Polonya, Romanya gibi yeni pazarlarımız da olumlu sinyaller veriyor. Bu çalışmamız gereken 2023 yılı verileri 2022 yılını bitirmişiz gibi görünüyor” dedi.
Seçim döneminde iç pazarda yavaşlama yaşandığını kaydeden Kavaloğlu, dış turizmde de Rusya’dan seçim ve ekonomik şartların nedeniyle bir durgunluk yaşadığını ancak yazma faaliyetinin bu kısıtlamaların devam edeceğini belirtti.

“Kurban Bayramı’nda yüzde 100 doluluklar yaşayacağımızı düşünüyorum”
9 günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirenlere yönelik olumlu değerlendirmelerini ifade eden Kavaloğlu, şunları söyledi:
“Otelciler, Ramazan Bayramı hem iklim şartları tarihin nisan sonunun gelmesi çok yoğun bir doluluk yaşamamıştı. Türkiye’de tatil günü 9 gün oldu ama insanlar 9 gün boyunca tatil yapmayacaklar. Otellerde konaklamalar 4 ya da 5 günlük konaklama olacak. Erkenden açıklanması bizim için çok olumlu. Hemlerin sınavlarının bitmesi hem okulların şampiyonası bu birincileri bir güç olacak. Kurban Bayramı’nda yüzde 100 doluluklar yaşayacağımızı düşünüyorum.”

“Antalya’da 250-300 bin kişilik iç turizm hareketi bekliyoruz”
İç turizm hareketinin kendilerinin için çok önemli bildiğini vurgulayan Kavaloğlu, “Özellikle iç turizm hareketliliğinde serginin refah düzeyini yükseltme de bizim için çok değerli. İç turizm hareketini 15-20 milyona taşıdığınızda, yurt dışından gelen şikayete olan gereksinimlerimiz da azalmış olacak. Ancak bunun için biraz daha süreye sahip olabilir. Sadece Kurban Bayramı’nda Antalya’ya 250-300 bin kişilik iç turizm hareketi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version