Abdülhamid Han sondaja başladı

Abdülhamid Han sondaj gemisi, deniz altındaki enerji için görev yeri olan Yörükler-1 alanı üzerinde ilk sondaj çalışmasına başladı

Abdülhamid Han sondaja başladı

Türkiye'nin Akdeniz'de hakkı olan alanlarda başlattığı enerji arayışı için Mavi Sulara göreve törenle gönderilen Abdülhamid Han sondaj gemisinden güzel haberler gelmeye başladı. Görev alanı olan Yörükler-1 üzerinde ilk boruları dev gemi üzerinden serin sularla buluşturmaya başladı.

Yunanistan'ın uykularını kaçıran Mavi Vatan'da hidrokarbon ve petrol aramaları kapsamında göreve başlayan Abdülhamid Han, ilk sondajına başladığı resmi duyuruldu.

Geride bıraktığımız haftanın en önemli hadiselerinden biri olan Abdülhamid Han sondaj gemisinin görev alanına uğurlama töreni olmuştu. Abdülhamid Han, Yörükler-1 görev yerine vardı. Gerekli tüm çalışmaları tamamlayan devasa büyüklüğe sahip son teknoloji ile donatılan Abdülhamid Han ilk sondajına resmen başladığı gelen son dakika haberleri arasında.

BAKAN DÖNMEZ'DEN ABDÜLHAMİD HAN SONDAJ GEMİSİ AÇIKLAMASI

Konuyla alakalı resmi açıklamayı ise Enerji Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Bakan Dönmez paylaşımında, “Abdülhamid Han sondaj gemimiz Yörükler-1 kuyusunda bugün ilk sondajına başladı.  

Karadeniz'in sevincini bu kez Akdeniz'deki yeni müjdelerle yaşatmaya kararlıyız.

Mühendislerimizin alın teri ve milletimizin duasıyla gemimizin bahtı açık, sondajı bereketli olsun.” ifadelerini kullandı.

 

DENİZ KUVVETLİĞİ KORUMASINDA

Sondaj çalışmaları kapsamda Mavi Vatan Yörükler-1 alanında bulunan ve sondaja başlayan Abdülhamid Han sondaj gemisi 7/24 havadan ve denizden gözetim altında Deniz Kuvvetleri filosu tarafından korunuyor. Havadan yaklaşacak olumsuzluklara karşı günün her anı gözetim altında tutuluyor.

[ilgili-haber=10]

Abdülhamid Han sondaj gemisi kaç metreye kadar sondaj yapacağı, sürecin ne kadar süreceği ve nokta atışı alanlarda büyük bir hidrokarbon rezervi bulunup bulunmayacağı milyonlarca vatandaş tarafından merakla takip ediliyor.

9 AĞUSTOS'TAN BU YANA MAVİ VATANDA

Abdülhamid Han sondaj gemisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, Mersin Taşucu Limanı'ndan 9 Ağustos'ta ilk görev yeri Yörükler-1 kuyusu dualar eşliğinde uğurlanmıştı.

Exit mobile version