Ahlatcı Doğalgaz Halka Arz hangi bankalarda olacak? Ahlatcı Doğalgaz halka arz ne zaman, fiyatı ne kadar? Halka Arz nedir?

Ahlatcı Doğalgaz Halka Arz hangi bankalarda olacak? Ahlatcı Doğalgaz halka arz ne zaman, fiyatı ne kadar? Halka Arz nedir? gibi sorular cevap arıyor, halka arz ile bilgiler ve detayla haberimizde ..

Ahlatcı Doğalgaz Halka Arz hangi bankalarda olacak? Ahlatcı Doğalgaz halka arz ne zaman, fiyatı ne kadar? Halka Arz nedir?

Ahlatcı Doğal Gaz Halka Arz hangi bankalarda olacak ? Ahlatcı Doğal Gaz halka arz ne zaman, fiyatı ne kadar? Halka Arz nedir?  gibi sorular cevap arıyor, halka arz ile bilgiler ve detayla haberimizde ..

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 9 Aralık tarihli ve 2022/69 sayılı haftalık bülteninde Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım’ın (AHLDG) halka arzlarının onaylandığını duyurdu.
Ahlatcı Holding bünyeside faaliyetlerini sürdüren Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım’ı holding iştiraki Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler liderliğinde halka arz edilecek.

Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım ile ilgili Sermaye Piyasası Kurulu’ndan yapılan açıklamada şirketin mevcut sermayesinin 168 milyon 500 bin lira olduğu, 39 milyon 500 bin liralık yeni bedelli sermaye ile toplam sermayenin 208 milyon liraya çıkarılacağına, mevcut pay satışı ise 13 milyon 250 bin lira olduğuna yer verildi.

Ahlatcı Doğalgaz ne zaman halka arz edilecek?

Kurul’dan onay alan bir diğer şirket olan Ahlatcı Doğal Gaz’ın halka arzında şirketin ortağı Ahlatcı Holding’e ait 13.250.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek.

Ek pay satışının yapılmayacağı halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 66 TL sabit fiyat üzerinden satılacak.

Ahlatcı Doğal Gaz halka arz ile birlikte, 168.500.000 TL’lik mevcut sermayesini bedelli olarak 39.500.000 TL yükselterek, 208.000.000 TL’ye artıracak.

Halka Arz Tarihi :
Halka Arz Fiyatı/Aralığı : 66,00 TL
Dağıtım Yöntemi : Oransal Dağıtım
Pay : 52,750,000 Lot
Aracı Kurum : Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Bist Kodu : AHGAZ
Pazar : Yıldız Pazar

Ahlatcı Doğalgaz Halka Arz Tarihi Ne Zaman?

Ahlatçı Doğalgaz halka arz tarihi 14-15-16 Aralık 2022 olarak açıklandı. Halka arz için talep toplama süresi 3 gün olacak.

Ahlatcı Doğalgaz  Hisse kodu Ne Olacak?

Ahlatçı Doğalgaz hissesinin kodu “AHLDG” olacak.

AHLATÇI DOĞALGAZ HALKA ARZ FİYATI NEDİR?

Ahlatçı Doğalgaz hissesi 66 TL’den halka arz olacak.

Ahlatçı Doğalgaz Halka Arz Açıklık Oranı Ne Kadar?

Ahlatçı Doğalgaz’ın halka arz açıklık oranı 25,36%’dır. Toplamda 52,750 milyon adet lot dağıtılacaktır.

%10-20’sine karşılık gelen tutar konsolide mali tablolara dahil olan, doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklarının gaz dağıtım faaliyetleri çerçevesinde planladıkları yenileme ve genişleme alt yapı yatırımları için kullanılacağını belirtiyor.

Halka Arz Nedir?
Halka Arz; hisse senetlerini satışa çıkardığını ilan eden bir şirketin tüm yatırımcılara hissedar olma yolunu açması faaliyetidir. Halka arz işlemi, şirketlerin ve bu şirketlerin sahip oldukları varlıkların küçük paylara bölünerek satışa çıkarılmasıdır.

Şirketler farklı nedenlerle halka arz yöntemine başvurabilirler. Başarılı ve büyüme oranları yüksek olan şirketler faaliyetlerini genişletmek ve yatırımlarına fon sağlamak amacıyla; finansal kaynak açığı olan şirketler ise banka kredisi veya borçlanmaya başvurmadan yatırımlar yapabilmek ya da borçlarını ödeyebilmek için halka arz edilirler. Diğer taraftan yatırımcılar da, hisse senedi alarak borsada işlem gören şirketlerin değerlerine yatırım yapabilme fırsatı bulurlar. Halka arz özellikle uzun vadede olumlu sonuçlar doğuran bir yöntemdir.

Halka arz; birincil ve ikincil halka arz olmak üzere ikiye ayrılır. Daha öncesinde halka açık olmayan şirketlerin yaptığı halka arz işlemi, birincil halka arz; daha önceden halka arz edilmiş ancak ilkinde halka arz oranının düşük olması sebebiyle bu işlemin ikinci kez yapılması, ikincil halka arzdır.

Exit mobile version