Akkim çevreci özel katkı serisiyle enerji ve su tüketiminde tasarruf amacı

Akkim çevreci özel katkı serisiyle enerji ve su tüketiminde tasarruf amacı

Akkim Kimya, Düşük Emisyon Özel Katkı Serisi ile enerji ve su tüketiminde tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Akkim Düşük Emisyon Özel Katkı Serisi ürünleri ile (AKGRİN Low Carbon Serisi) enerji ve su tüketiminde tasarruf sağlanıyor, düşük karbon emisyonuna sahip çimentoların testlerini olanaklarını kıldığını aktaran Akkim Kimya Ar-Ge Yapı ve Tekstil Kimyasal Müdürü Dr. yüzde 5-10 arasındaki kısmın aşınma sınırlarından kaynaklandığı raporlanmaktadır. Bizim sahip olduğumuz bu oran maalesef yüzde 10’un üzerindedir. Çimento ve beton katkılarımız sayesinde, çimento endüstrisinde emisyona neden olan klinkerin azaltılarak mineral katkıların kullandıklarını ve beton tasarım optimizasyonu ile kullanılan çimentonun ve aynı zamanda iletim ihtiyacının içerdiği su miktarının azaltılmasını sağladığı” dedi.

Çimento katkılarıyla ton çimento başına 3-10 kWh aralığında enerji tasarrufu; beton katkılarıyla katkı tipine bağlı olarak yüzde 5-30 arasında su tasarrufu sağladıklarına işaret eden Şenbil, “Aynı zamanda önemli üstünlüklerde de maliyet avantajı oluşturuyoruz. Çimento katkılarımız daha düşük enerji ile aynı sürede daha fazla miktarda çimento üretimini sağlıyor. Beton katkılarımız ise beton bileşenlerinin kullanıldığı su hacmini düşürüp betonun basınç artışını yükseltiyor ve basınç artışının yükselmesi ile betonun en yüksek aşınması olan çimentonun miktarı, teknik gereksinimleri karşılayacak oranda azaltabiliyor. Dolayısıyla kimyasal katkılarımız masraf maliyeti önemli oranda düşürüyor” şeklinde konuştu.

“Yeşil Mutabakat ve Net Sıfır Karbon hedeflerinde kimyasal katkıların rolü çok kritik”
Avrupa Birliği tarafından duyurulan Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın en önemli hedeflerinden biri 2050 yılında net sıfır karbon emisyonunu elde etmek olduğunu ve bu hedeften en fazla etkilenecek sektörün başında çimento sektörünün geldiğini hatırlatan Şenbil, Akkim’in Ar-Ge merkezinde bu bölgede önemli tahliye imza atarak Düşük Emisyon Çimento Katkıları Serisi’ni geliştirdiğiklerinin gökyüzünü çizdi. Bu çalışmayla birlikte yüksek emisyon emisyonuna neden olan CEM I tipi çimento üretiminin, daha düşük emisyonlu mineral katkılı çimentolara yayılmasını kolaylaştıracak kimyasal katkılarla net sıfır karbon hedefine yaklaşılmasına dikkat çekici Elektrikli Şenbil, Akkim Ar-Ge Merkezi olarak yapılan çalışmalar ulusal ve uluslararası platformlarda bilimsel makaleler yayımlayarak herkesle buluşturduklarını kaydetti.

“Yapı için kaliteli beton, kaliteli beton için ise kimyasal katkı şartı”
Betonun üretim sürecinin, hassas bir sürecin olduğunu ve kıvam, homojenlik, basıncın azaltılması gibi istenen performansta betonlar elde edebilmek için kimyasal katkılar kullanmanın önemli artılar yükünü anlatan Uğur Erşen Şenbil, “Bu artıları temelde mekanik, kapsamlı ve kimyasal performans özelliklerini elden çıkarma, yapıyı muhafaza daha fazla duyarlı hale getirmek şeklinde sıralayabiliriz. Deprem riskinin yüksek olduğu ve aynı zamanda yoğun bir tutulmanın gözlemlenmesi gereken sürelerde betonun güvenliğinin ne kadar önemli olduğunun her zaman bilincindeyiz. Türkiye’nin öncü kimya markası Akkim olarak kaliteli betonların testi için yüksek ve dayanıklı performansta kimyasal katkılar üretiyoruz. Derin bilgi birikimimizle, uzman yazıcılarımızla, işletmecilere katkı sağlayan değerli yatırımlarımızla ve yeni nesil ileri teknolojiye sahip Ar-Ge Merkezimizle misafir olmaya devam etmeye devam etme ve yapı sektörüne çözüm sağlamaya yönelik hizmetleri sürdürmeye devam etme açılışını gerçekleştirdi.

Exit mobile version