Almanya için kredi notunu duyuran S&P’den resesyon vurgusu geldi

Standard & Poor's (S&P), Avrupa'nın sanayi lokomotifi ülkesi Almanya için kredi notu açıklaması yaptı. S&P Almanya raporunda resesyon vurgusu yapıldı.

Almanya için kredi notunu duyuran S&P'den resesyon vurgusu geldi

Dünyanın önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard & Poor's (S&P), Avrupa ülkelerine yönelik not dağıtımlarını güncellemeye başladı. Son olarak Avrupa'nın lokomotif sanayii devi olan Almanya ekonomisi hakkında rapor hazırlayan S&P'den resesyon açıklaması geldi.

Avrupa'da Pandemi sonrasında toparlanma süreci, Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiyle adeta baltalanmış oldu. Avrupa'da ülke ekonomilerinde büyük çatlaklar oluşmaya devam ederken, soğuk kış için tasarruf ve önlem arayışları sürüyor. Diğer taraftan son açıklanan Almanya raporunda resesyon vurgusu dikkat çekiyor. Başta gıda ve enerji, yüksek enflasyon gibi konularla mücadele etmeye çalışan Avrupa için yakın gelecek pek iyi gözükmüyor.

Almanya'ya ilişkin kredi derecelendirme kuruluşu S&P resesyon vurgusuyla son raporunu yayımladı. Almanya'nın notu teyit edilirken ekonomisinin resesyona gittiğine yönelik işaretlerin arttığı ifade edildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Almanya'nın kredi notunu teyit etti. Kuruluş, ülkenin yabancı ve yerel para cinsinden uzun dönem notunun AAA olduğunu, kısa dönem notunun ise A-1+ olduğunu duyurdu.

S&P analistlerinin yaptığı Almanya değerlendirmesinde ülkenin önümüzdeki birkaç ay içinde resesyona doğru ilerlediğini, GSYH'nin 2023 yılında yüzde 0,3 oranında daralma gösterebileceğini belirtti.

Exit mobile version