Altın fiyatları hızla düştü… Powell’ın konuşması piyasalarda deprem etkisi yarattı!

Fed Başkanı Jerome Powell, yüzde 2'lik enflasyon hedefi yakalanana kadar faiz artırımlarının devam edeceğinin sinyalini verdi. Bu gelişmeyle birlikte altın fiyatları sert düşüş gösterdi.

Piyasalarda deprem etkisi! Altın fiyatlarında Fed rüzgarları esiyor. Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in yüzde 2’lik enflasyon hedefine odaklandığını, bu hedefe ulaşmak için nihai olarak belirlenen faiz yükseltme hedefinin aşılabileceğini belirtti.

Altın

Faizin daha da yükselmesi ihtimalinin masada olması nedeniyle dolar diğer para birimleri karşısında değer kazandı. Euro hızlı geri çekilme yaşadı ve euro/dolar paritesi 1,05 seviyelerine geriledi.

Dolardaki güçlenmenin etkisiyle altn fiyatları hızla geri çekildi. Ons 1851 dolar seviyelerinden 1809 seviyesine kadar serbest düşüş gösterdi. Ons güne 1814 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1809 dolar, en yüksek de 1815 dolar seviyesini gördü. Şu sıralar 1810 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTINDA DA HAREKETLENME YAŞANIYOR

Ons fiyatında hızlı geri çekilme gram tarafına da negatif yansıdı. Gram güne 1103 liradan başladı. Gün içinde en düşük 1100 lira, en yüksek de 1104 lira seviyesini gördü. Şu sıralar gram 1101 liradan alıcı buluyor.

 

Exit mobile version