Antalya OSB Afrika’nın yükselen yıldızı Uganda’ya gidiyor

Antalya OSB Afrika'nın yükselen yıldızı Uganda'ya gidiyor

Antalya Organize Sanayi (OSB) Bölge Müdürlüğü, 12 bölge şirketinin 16 üst düzey yetkilisinin artışı ile Uganda’nın başkenti Kampala yeri, Karma Ticaret Heyet Programı düzenliyor.
Plastik, tarım, gıda, inşaat-yapı, makine, ahşap-mobilya ve kağıtçılık sektöründe faaliyet gösteren bölgeden oluşan karma ticaret ekibi, 6 günlük program alanı, yatırım ve muhtemel iş birliğini ele geçirme ile elde etmeyi teşvikleri yerleştirmek için Ugandalı iş insanları ile bir araya getirmek gelecek. Heyette, Uganda ile iş yapma beklentileri yüksek olan sektörlerin yer aldığı kayıt defteri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “2020 yılında tüm hazırlıklarını tamamladığımız Uganda programımızı pandemi nedeniyle iptal etmek durumunda kaldık. O gün bugündür Ugandalı yetkilileri ile çarpışmamızı hiç kesmedik. Çünkü Uganda, sahra altı Afrika’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri konumundadır” dedi.

Her sektör için potansiyel iş birliği
Uganda’nın Doğu Afrika Bölgesi’nin son beş yılda en fazla en fazla doğrudan yabancı girişimci alan ülkesini bilmeye dikkati yürüten Başkan Bahar, “Yaptığımız incelemeler sonucunda ki ülkede hemen hemen her sektör için potansiyel iş birliği ve yatırım alanları mevcut. Bu nedenle bizim de bölgemizden karma bir grubu potansiyel iş imkanlarını yerinde denetleme, başta TC Kampala Büyükelçisi Mehmet Fatih Ak ve TC Kampala Ticaret Başmüşaviri Erhan Gökçe ile Uganda’nın önde gelen kurum ve kuruluşyla temaslarda bulunması ve bölge sanayicilerimiz ile Ugandalı iş insanlarının yüz ikili yüze iş Görüşmelerini yapmalarını sağlamak, maksadıyla bu programı düzenledik” diye konuştu.

Kurum ve kuruluşlar ile temaslar
Ülkenin önde gelen gelen sektörlerinin elde edilmesi ve kurum-kuruluşların görülmesi ile sanat arda toplantıları yapacak olan Antalya OSB sanayicileri, Ugandalı iş muhtemel iş birliği ve yatırım imkanlarını değerlendirecek. Uganda Dışişleri Bakanı, Ticaret Bakanı, Yatırım Bakanı ve Tarım Bakanı tarafından da kabul edilecek olan Antalya OSB heyetine, Uganda Cumhuriyeti’nin alacağı olanaklar hakkında bilgi verilecek.

“Artı değer verecek”
Programın sonunda, Antalya OSB sanayicilerinin Uganda’nın ihracat kapılarını sonuna kadar arayacaklarına inandıklarını verdiklerini söyleyen Başkan Bahar, “Oldukça çerçeveli bir program hazırladı. 6 gün boyunca Uganda’nın üst düzey devlet ve sektörle yoğun mesailerimiz olacak. Programın, sanayicilerimizin ve gerçekleştirmenin ihracat potansiyeline artı bir değer katacağına eminiz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version