Arkas Lojistik Avrupa’da intermodal servislerini genişletiyor

Arkas Lojistik Avrupa'da intermodal servislerini genişletiyor

Arkas Lojistik, Duisport ve Hupac arasında intermodal seçenekler için hizmet sözleşmesi imzalandı. Halkalı-Duisburg terminali arasında toplu yerleşimli tren seferleri ile Almanya’nın yanı sıra Belçika, Hollanda ve Avusturya gibi Avrupa’nın çeşitli okullara yüklenmesi kolaylaşacak.
Son olarak Avrupa’nın en büyük intermodal lojistik terminali işletmecisi Duisport ve İsviçreli demiryolu şirketi Hupac ile sözleşme imzalayan Arkas Lojistik, intermodal taşımalarını Halkalı’dan Avrupa’ya gönderecek. Kendi özmal 45’lik konteynerleri ile her gün düzenli olarak Halkalı gar çıkışlı intermodal hizmetine devam ederken Almanya (Ruhr Gebit bölgesi), Belçika, Hollanda taşımaları da gerçekleştirecek Arkas Lojistik, 24 tonluk taşımalarını kapıdan kapıya yaklaşık 7-9 gün gibi kısa bir süre tamamlayacak . Servis rotasında bulunan tüm servis sağlayıcılarla aktif iş birliği yapılan sistem Duisport terminali üzerinden Avrupa ve Asya’ya 400’den fazla demiryolu bağlantısı ve 80’den fazla doğrudan varış noktası mevcut.
Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez yapılan hizmet sözleşmesi ile ilgili düşüncelerini söyledi:
“Sürdürülebilir lojistik ilgi tüm dünyada giderek artıyor. Biz de bu güvenlik ve ihtiyaç koruma planlarımızı ve yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Avrupa Türkiye’nin en önemli ihracat pazarı. Avrupa yeşil mutabakatı çerçevesinde her ortama uyum şartı. Operasyonun AB başta olmak üzere üçüncü ihracatta sorumluluğunun korunmasını ve tedarikçileri için lojistik çözümlerini geliştirmesi gerekiyor. Duisport ve Hupac arasında intermodal taşımacılık alanında yapılan bu hizmet sözleşmesi bu önemli bir adım. Yapılan bu anlaşma ile ihracatçımızın, üreticimizin evlerimizde da yaptığımız ticaret hacmine sürdürülebilir katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Arkas Lojistik’in 2025 yılında teslim alacağı çevreci büyümeye sahip 5 lokomotif yatırımı da büyük vitrinde geleceğin lojistik ürünlerinde önemli bir yere sahip olacak”.
5 lokomotif 2025’te geliyor
Şirket açıklamasına göre, Türkiye’de yerinde üretimi desteklemenin Anadolu’nun yöneticiliği, inancıyla uzun yıllardır demiryoluna yatırım yapan Arkas, Türk lojistik sektörüne bir girişim olarak lokomotif olarak yer alıyor. 38,5 milyon Euro’luk yatırımla beş Euro Dual model lokomotif siparişi veren şirket, ilk etapta 2025 yılında lokomotiflerin beş tanesini teslim alacak. Çevreci lokomotiflerle Türkiye’nin önde gelen gelen sanayi grubu yine Türkiye’nin en büyük limanlarına ithalat ihracat konteynerlerini tarifeli seferler ile taşıyacak.
Rota tarifeli seferlerle Avrupa ve Demir ipek yolu
Son yıllarda önemi giderek artan komple lojistik uygulamalarının en iyi örneklerinden biri olarak gösterilen Arkas’ın yine duisport ortaklığı ile Kartepe’de kurduğu kara terminali Railport’un 2024’te faaliyete geçmesi planlanıyor. Railport, Avrupa’dan gelen ve Avrupa’ya gidecek trenlerdeki yükün emisyon ölçümlerini tekrardan elleçlenebileceği bir aktarma terminali üzerine Arkas da Avrupa taşımalarını kendi lokomotifleri ile Kapıkule’ye kadar buradan gerçekleştirecek. Öte yandan 2017 yılında BTK (Bakü-Tiflis-Kars) demiryolu hattında ilk demiryolu taşımacılığını başlatan Arkas Lojistik, geçmiş yıl çatısı altında kurduğu şirket Arkas Rail ile Çin-Türkiye Demir İpek Yolu’nda Marmaray bağlantısı ile transit olarak Avrupa’ya yük taşıyor. Yeni açılan bu taşıma koridorları Türkiye’nin yük ihracatlarını demiryolu ile başka bir yere taşıma imkânı sunarken, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle Avrupa ve Asya arasındaki transit yüklerin de Türkiye üzerinden nakliyena, Türkiye’de demiryolu taşımacılığına taleplerin yükselmesi, aşağıdaki yeni nesil lokomotif ve vagon yatırımlarının hızlanmasına olanak sağlıyor.

Exit mobile version