ASO Yönetim Kurulu Başkanı Ardıç: “Ankara’da havalimanını merkeze bağlayacak bir metro hattına acil muhafaza var”

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Ardıç: “Ankara'da havalimanını merkeze bağlayacak bir metro hattına acil muhafaza var”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, “Nüfusu hızla artan ve sanayisi hızla Başkentimiz Ankara’da havalimanını merkeze alacak bir metro hattına acil muhafazaları vardır” dedi.

“İstanbul Havalimanı Metro Hattı” yerelleştirme sanayi zincirinin temel atma töreni Ankara’da bir otel binası. Tören sunuculuğunun tanıtılmasının ardından konuşmaların hitaplarıyla devam etti. Törene, yerli ve yabancı sektör çalıştırma, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Yalçın Eyigün katıldı.

“İstanbul Havalimanı metro yatırımı, ilklerin gizli bir yatırım”
Raylı sistem endüstrisinin gelişme oranların dünyada sanayileşmenin en önemli altyapı göstergelerinden biri olduğunu ifade eden ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, şunları kaydetti:
“Son dönemler ise, küresel iklim değişikliği ile mücadele kapsamında raylı sistemler tekrar ön plana çıktı ve vazgeçilmez bir ulaşım türü haline geldi. Son yirmi yıllık raylı sistem işlevleri dev yatırımlarla canlandı. Raylı sistemler sanayisi, öncelikli sektörler arasında. Bu kapsamda geçen her gün artan yatırımlar, ileri teknoloji imkan ve kabiliyetlerini geliştirmesi ve yerli raylı sistemlerin sanayisinin getirileri açısından önemli olanaklar sunuyor. Bu sanayide yerleşik yerli katkı isteği da milli marka raylı sistem ve alt sistemlerin ortaya çıkması, araç tedarikinde daha düşük düşmelere, istihdama ve yabancı maddelerin yerli ile yatırım ortaklıkları kurmasına katkıda bulunuyor. İstanbul Havalimanı metro yatırımı, ilklerin ve enlerin güvenliğini örnek bir yatırım oldu.”

Ekonomik iş birlik, olumsuzluklara karşı büyümeye gerçekleştirdi
Başkan Ardıç, Türkiye ve Çin’in G20 ülkeleri arasında dünyanın önde gelen gelen yükselen ekonomilerinin olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve Çin Cumhurbaşkanı Zi Jinping’in rehberliği altında, iki ülkedeki ekonomik iş birliği sürekli derinleşiyor. Son birkaç yılda la mücadele ettiğimiz, bölgesel çatışmaların şiddetlendiği, küresel enerji güvenlik krizi ile yüksek şiddetli baskıya maruz kalan, küresel talebin zayıf olduğu bir dönemde, yerleşik ve Çin arasındaki ekonomik iş birliğinin yinelenen de büyüme kapasitesine ve savunmasını gösterdi” diye konuştu.

“Limanlara toplu taşıma demiryolu ağının kurulması, büyük önem arz etmektedir”
Ankara Sanayi Odası olarak, Çin ile iş birliği içinde olmaya devam edeceklerini ifade eden Ardıç, “Cumhuriyetimizin 100. odamızın 60. yılında, bilgisayarın kalkınması için birlikte üreteceğiz. Nüfusu hızla artan ve sanayisi hızla Başkentimiz Ankara’da havalimanını merkeze bağlayacak bir metro hattına acil erişimi vardır. Yeni yürütme döneminde Esenboğa Havalimanı Metro Hattının hayata geçirilmesi biz Ankaralılar ve Ankara sanayicilerini memnun edecek. Ayrıca Ankara’nın ihracat hacmin çıkışları için limanlara ulaşım taşımacılığı demiryolu ağının kurulumu ve büyük önem arz etmektedir” kullanımdadır.

Exit mobile version