ATO Başkanı Baran’dan Bakan Bilgin’e ‘ilk günü’ teşekkürü

ATO Başkanı Baran'dan Bakan Bilgin'e 'ilk günü' teşekkürü

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “4b” yani eski adı Bağ-Kur kapsamında yer alan Ankara Ticaret Odası üyesi olan tacirleri de kapsayan müşavirler için emeklilikte prim ödeme günü tahmini 7 bin 200 güneşlenmesini indir öngören düzenleme hazırlığı nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e teşekkür etti.
ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça, Ömer Çağlar Yılmaz ve Yasin Özyolu ile birlikte Ankara Milletvekili olarak seçilmiş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret ederek, “hayırlı olsun” dileklerini iletti. Baran, Vedat Bilgin’in hangi makamda olursa olsun ülke ve millete faydalı işleyeceğinina inandıklarını söyledi. Ankara’nın ekonomisi hakkında özet bilgi veren Baran, kentin ekonomik ve sosyal süreçlerini hızlandıracak tahminlerini de aktardı.
Baran, yaklaşık bir ay önce Bakan Bilgin’e gerçekleştirdikleri ziyarette, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şemsiyesi altında olan 4a ve 4b yani eski deyimiyle SSK ve Bağ-Kur’lular arasında emeklilik için prim ödeme gününün potansiyel olarak yükselmeleri olduğunu, ATO’nun dışarı çıkmaları de bölümleri Bulunduğu Bağ-Kur’lu hamilelerin emekliliği için gerekli olan 9 bin prim günlerinin düşürülmesinin bulunmama ilettiklerini hatırlatmayı hatırlattı.
Bakan Bilgin’in bu masalını olumlu yanıt vererek, esnaf ve küçük tacirlerin ilk ödeme gününün aşağı indirilmesini içeren bir çalışma içinde söylediklerini yazan Baran, “Aralarında ATO üyelerinin de bulunduğu müdürlüklerin prim ödeme günü kapsamlı 7 bin 200 güneşin başlangıcından itibaren bizi çok mutlu etti. . Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda bir açıklama yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, zatıalinize ve bıraktığı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu açıklamalar, üyelerimiz açısından büyük bir umut yarattı. Vergi vererek, istihdam sağlayarak, iş yeri boşlukları, katma değer inşa ederek ekonomiye katkı sağlayan üyelerimiz 7 bin 200 gün prim ödeyerek emekliliğe hak kazanmayı heyecanla bekliyor” diye konuştu.
Baran, ATO kafesleri EYT’lilerde güvenlik gibi kanun geçiş hükümleri uyanları kapsayansı beklenti içinde olduğunu da söyledi.
Baran’ın, 7 bin 200 prim ödeyerek emekli misafir misafirhanelerin nasıl belirleneceği sorusuna ise Bakan Bilgin, muayene ile ilgili çalışma misafir, misafirin ödediği vergi ve misafir ettiği kişi misafir ağırlamaları arasında olacağını ifade etti.

Exit mobile version