Avrupa Merkez Bankası 75 baz puan artışla 2009’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkardı

Dünya'da son dakika ekonomik gelişmeler arasında merkez bankalarının faiz kararları ilk sırada. Avrupa Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını duyurdu. ECB 75 baz puan faiz artırımı yaptı ekonomist Hatice Kolçak, ECB faiz kararını canlı yayında değerlendirdi.

Avrupa Merkez Bankası 75 baz puan artışla 2009’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkardı

Küresel piyasalarda merakla beklenen ECB verileri az önce duyuruldu. Avrupa Merkez Bankası, politika faizini 75 baz puan artdığını duyurdu. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini 75 baz puan artırarak, 2009’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. ECB bu hamlesi ile birlikte böylece faizleri 2009’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkarmış oldu.

Konuyla ilgili YouTube kanalında değerlendirmelerde bulunan ekonomist Hatice Kolçak, yaşanan gelişmeleri canlı yayınında değerlendirdi. Dolar endeksinde yaşanans ert düşüşlere dikkat çeken Kolçak, 109.80 civarına kadar gerilediğini söyledi. Güçlü bir dolar varken, FED'den hala net bir adım yok. Piyasada beklentilerin değiştiğini açıkladı. Euro değerlendiyse bunun sebebi dolar olduğunu ifade eden Kolçak, Paund'un da değer kazandığını söyledi. Euro bölgesinde önemli havadan bahsetmek için çok erken. Netleşmemiş pek çok konu varken bunu söylemenin erken olduğunu ifade etti.

Son dakika! ECB FAİZ KARARI!

Exit mobile version