Bafra Canlı Hayvan Pazarı yeniden açıldı

Bafra Canlı Hayvan Pazarı yeniden açıldı

Şap hastalığı nedeniyle geçici olarak kapatılan Samsun Bafra Canlı Hayvan Pazarı tekrar faaliyete geçirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı karar ile şap bilinen olarak SAT-2 serotipi hastalığı riskinden dolayı geçici olarak kapatılan Bafra Canlı Hayvan Pazarı, hastalık riskinin ortadan kalkmasının ardından yeniden açıldı. SAT-2 serotipi organizasyonu nedeniyle durdurulan hayvan bakım taşımalarının taşınmasıyla birlikte canlı birlikte hayvan pazarı, 18 Mayıs itibariyle hizmet vermeye başladı.
Bakanlıktan yapılandırılan, “Şap hamileliğine duyarlı olanların hareketlerine il içi ve il dışı aşılama kampanyasının yürütüldüğü ev sahipleri 28 Nisan 2023 tarihi itibariyle kaldırılmıştır. SAT-2 serotipini içeren aşı ile aşılanmış ve aşılama uçlarını 21 gün geçmiş olması, iller arası küçükbaş hayvan sevklerinde şap aşısı mevsim aranmaması, il içi büyükbaş küçük vebaş hayvan sevklerinde şap aşısı boyunca aranmaması, iki aylıkken küçük sığır türü hayvanların sevklerinde aşı aşısı aranmaması SAT-2 serotipi içeren aşı ile aşılanmamış olan hayvanların aşılanmasına aksatılmadan devam etmesi” ifadelerini barındırır.
SAT-2 serotipi şap hastanesi, Türkiye’de görülmeden önce gerekli önlem alınmaya başlanmış 3 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de tespit edilir de etkin bir mücadele stratejisi hızlı bir şekilde hayata geçirilmişti. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük canlı hayvan pazarı olma özelliğine sahip Bafra Canlı Hayvan Pazarı 15 bin m2 alanda hizmet veriyor.

Exit mobile version