Bakan Bilgin’den milyonların beklediği EYT açıklaması

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için Bakan Bilgin'den kritik açıklama. EYT yasası ne zaman çıkacak? TRT Haber'de konuşan Bakan Vedat Bilgin, EYT ile alakalı gündeme damga vuran açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin'den milyonların beklediği EYT açıklaması

Milyonlarca EYT bekleyenlerin gözü kulağı Meclis'e gelecek yasa tasarısında. Konunun muhatabı 1 numaralı isim Bakan Bilgin, TRT yayınında EYT açıklaması yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber özel yayınına katıldı. Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, milyonların yakından takip ettiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile alakalı önemli bilgileri paylaştı.

FİNANSE EDECEK ORTAM LAZIM

1999'da Türkiye'de bir reform denilen bir uygulama yapılmış diyen Bakan Bilgin, “O tarihten önce işe başlayanlarla, o tarihten sonra başlayanlar arasında kademeli bir düzenleme yapılmış. Bizim emeklilik sistemimizde 3 kriter var. Prim gün sayısı, yıl sayıları ve bir de yaş buna eklenmiş. Daha önce yaş şartı olmayan 32 yaşında emekli olanlar gerekçe gösterilerek bu uygulama yapılmış. Prim gün sayısının artması, prim günleri çok önemli. Yaş da çok önemli. 38-40 yaşındaki adamı emekli ettiğiniz zaman hayat süresini 80 olarak düşünürseniz onların emekliliğini finanse edecek bir ortam olması lazım. Biz burada 1999 öncesi işe girmiş olanların emeklilikte karşılaştıkları yaş sorunu üzerine çözüm hazırlıkları içindeyiz.” dedi.

UZMAN DİYE ÇIKANLARIN RAKAMLARI DOĞRU DEĞİL

Bilgin açıklamasında, “Bize daha çok uzman diye çıkanlar bir hesap yapıp, şöyle olacak diyen arkadaşların rakamları doğru değil. Ellerinde veriler yok. Bizde tüm çalışanların verileri elimizde. Bizim emeklilik sistemimizdeki denge bozulmuş. Bunu etkileyen faktörlerden biri de nüfustaki yaşlanma. Biz burada EYT’lilerin sorunun çözümüne yönelik bir çalışma içindeyiz. Tek tip bir düzenleme olacak. Bütün çalışanların gerçek verileri elimizde. Biz bu çalışmayı aralıkta Meclis’e sunacağımızı duyurduk. Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil.” ifadelerini kullandı. 

Exit mobile version