Bakan Dönmez, Putin’in açıklamasına “Türkiye’nin doğalgaz merkezi olması teknik açıdan mümkün” yanıtı

Putin'in "Türkiye'de büyük bir dağıtım merkezi kurabiliriz" sözleri sonrasında gözlerin çevrildiği Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'nin doğalgaz merkezi olması teknik açıdan mümkün" olduğunu açıkladı ve ekledi.

Bakan Dönmez, Putin'in açıklamasına "Türkiye'nin doğalgaz merkezi olması teknik açıdan mümkün" yanıtı

Avrupa oldukça soğuk bir kış hazırlıklarını sürdürürken, Rusya'dan uzanan yeni el için umudun adresi bir kez daha Türkiye oldu. Enerji politikalarını son yıllarda hayata geçirdiği dev projeler ve ortaklıklarla büyüten Türkiye, bu kez Avrupa'nın imdadına yetişmek için uzlaşmanın tam göbeğinde. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamaları sonrası Avrupa için umut kapısı bir kez dhaa Türkiye oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamaları sonrasında ilk resmi açıklamayı yaptı. Türkiye, Avrupa'ya gaz akışını sağlayabilecek pek çok projeyi tamamlamıştır diyen Bakan Dönmez, “Doğal gaz merkezi teknik açıdan mümkün. Putin'in alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusundaki ifadelerini biz de ilk defa duyduk. Bunu konuşmak için henüz erken” ifadelerini kullandı.

[ilgili-haber=1182]

TEKNİK OLARAK MÜMKÜN

Diğer taraftan kaynakların sevk edilmesi ayağında Türkiye merkezde tüm projesini tamamladığını hatırlatan Bakan Dönmez, “Türkiye, bu ve buna benzer birçok uluslararası projeyi zamanında tamamlamıştır. Teknik olarak mümkün. Bu tarz uluslararası projelerde teknik, ticari ve hukuki açıdan değerlendirme ve fizibilite çalışması yapılması lazım” diye konuştu.

Exit mobile version