Bakan Nebati: “dev TOKİ kampanyası 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer katacak”

TOKİ'nin dev konut kampanyasının detayları yarın açıklanacak. Bakan Nureddin Nebati, sosyal konut kampanyasına dair kritik değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Nebati: "dev TOKİ kampanyası 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer katacak"

Tüm Türkiye nefesini tuttu ve sosyal konut kampanyasını beklemeye başladı. TOKİ tarafında hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı dev kampanya detayları büyük bir merakla takip edilirken, bakanlar seviyesinde açıklamalar geliyor. Son olarak Bakan Nebati'den TOKİ konut kampanyasına ilişkin açıklamalar geldi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 14 Eylül itibariyle başvuruları alınmaya başlanacak Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyası kapsamında geri sayıma sayılı saatler kala, siyasetten konut kampanyasına dair açıklamalar sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesbaından TOKİ konut satış kampanyasına ilişkin paylaşımda bulundu.

TOKİ ucuz konut başvurusu yarın başlıyor! Cumhuriyet tarihinin en büyük konut kampanyası açıklanıyor

[ilgili-haber=643]

Sosyal konut kampanyasına dair, “Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte başlatıyoruz.

Emeklilerimiz, işçilerimiz, öğrencilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için büyük ölçekli bir bütçe ayırdık, toplam 250 bin konut inşa edeceğiz. Böylece, Hazinenin desteğiyle 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız.

Hazinenin sosyal amaçlı bu dev yatırımının ayrıca, çarpan etkisiyle, 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını öngörüyoruz. Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak, 250den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarını hızlandıracağız.

Ekonomimizde itici güç olacak bu büyük proje, tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun.” açıklamalarında bulundu.

 

Exit mobile version