Başakşehir-Kayaşehir metrosunda yüzde 95 tamam! Bakan Karaismailoğlu İBB’yi topa tuttu, “emek hırsızlığını iyi biliyorlar”

akan Adil Karaismailoğlu Başakşehir-Kayaşehir metro hattında incelemelerde bulunurken, basın mensuplarına gelinen son durum hakkında bilgi verdi. İBB'yi topa tutan Bakan Karaismailoğlu, "emek hırsızlığını iyi bilirler" dedi.

Başakşehir-Kayaşehir metrosunda yüzde 95 tamam! Bakan Karaismailoğlu İBB'yi topa tuttu, "emek hırsızlığını iyi biliyorlar"

Yapımı İBB'den alındıktan sonra hızlanan Başakşehir Kayaşehir metro projesinde sona gelindi. Yüzde 5'lik dilimde teslim alınan Başakşehir-Kayaşehir metrosunda yüzde 95 oranında tamamlama kaydedildi. Projede çalışmalar hızla sürerken, Bakan Karaismailoğlu, İBB'yi topa tuttu, “emek hırsızlığını iyi biliyorlar” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir – Çam ve Sakura Hastanesi – Kayaşehir Metro Hattı İncelemelerde bulunurken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gece gündüz çalışmaların süren metro hattını İBB'nin tamamlamadığını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, “İBB'den devralarak 28 ayda yüzde 5'ten yüzde 95'in üzerine çıkardık. Başakşehir Kayaşehir metrosunun son aşamasına geldik. 6,2 kilometre uzunluğundaki hattımızda Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Başakşehir Metrokent istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon var. Tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar ile saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede. Bir an evvel Dünyanın en gelişmiş hastanelerinden biri olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesini metro ile buluşturmak istiyoruz. Hatırlanacağı üzere, İBB yönetimi hayati öneme sahip Başakşehir Şehir Hastanemizin karayolu bağlantı yollarını yapmamıştı. Covid-19'un en yoğun günlerinde vatandaşımızın hastaneye ulaşımını kolaylaştırmak için bakanlığımız yolu üstlendi ve bir ayda tamamladı.” dedi.

BAŞAKŞEHİR-KAYAŞEHİR METROSU ÇOK SAYIDA METRO HATTINA ENTEGRE OLACAK

Bakan Karaismailoğlu, “Hastanenin yolunu yapmayan İBB, metro hattını da yapmayacaklarını bize bildirdiler. Hastaneye ulaşım hayat meseledir bekletmeye, oyalamaya gelmez, siyasi kavgaya alet edilemez dedik. Bakanlığımız bu projeyi devralarak hemen işe başladı. 28 ay gibi bir sürede seviyeyi yüzde 95 seviyesine getirdik. İstanbul Havalimanı başta olmak üzere, çok sayıda metro hattına entegre edilecek. Hattın tamamlanmasıyla birlikte, Kayaşehir-Mahmutbey arası seyahat süresi 20 dakika, Metrokent-Bakırköy arası seyahat süresi 29 dakika, Metrokent İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bağcılar Kirazlı arası seyahat süresi 23 dakika olacak.” diye konuştu.

EMEK HIRSIZLIĞINI İYİ BİLİYORLAR

Karaismailoğlu, “İstiyoruz ki, bizimle lafta değil hizmette yarışsınlar. Ama maalesef yapamıyorlar. Biz de onları kendi hallerine bıraktık. Bizim işimiz çok. Milletimize hizmetimizi her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Yaptıklarımızla yetinmiyoruz. Tüm Türkiye için, İstanbul için yeni hayaller kuruyor, planlamalar yapıyor, işe başlıyoruz. Çok şükür başarılı sonuçlarını da görmekteyiz. İstanbul'un her köşesine raylı sistemi eriştirmemiz lazım. İstanbul ulaşım planı, şehrin 1100 kilometre uzunluğunda bir metro hattına ihtiyaç olduğunu bize söyledi. Onlar bu gerçekleri değil ama, emek hırsızlığını iyi biliyorlar. Yalanlarını kimseye inandıramayacaklar. İşler ortada, yapanlar da burada. Keşke bizim hizmetlerimizi sahiplenme peşine koşacaklarına, İstanbullulara hizmet etmeye akıl yorsalardı. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projeler ile İstanbul'u marka şehre dönüştürdük. İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik.” ifadelerini kullandı. 

Exit mobile version