Benzin ve motorinde zamlar 4 TL’yi aştı! Brent petrol tırmanışa başlarken akaryakıta peş peşe zamlar yükleniyor

Brent petrol fiyatı yeniden yükselişe geçerek varil fiyatı 93 doları gördü. Benzin ve motorin zamları peş peşe gelmeye başlarken, son 4 günde 4 TL üzerinde bir zam yansıtıldı. Akaryakıt zammı için yeni fiyatlar ise yükleniyor...

benzim motorin

Benzin ve motorin fiyatlarına zam üstüne zam haberleri bir kez daha gündemde ilk sıralara çıkmaya başladı. Brent tarafında gelen 93 dolarlık seviyeler, içeride akaryakıt fiyatlarına jet hızıyla yansıtılıyor. İndirimlerin oldukça yavaş ve kuruş kuruş yapılırken, zamlı benzn ve motorin fiyatları oldukça yüksek yansıtılıyor. Akaryakıta zam üstüne zam gelirken, vatandaş bugün benzin ve motorine ne kadar para ödeyecek merak ediliyor.

Eylül sonu itibariyle 80 dolar seviyelerşnş gören brent petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı vermesi sonrsında beklenen yükselişi yaptı. Brent petrol varil fiyatı bir kez daha 90 dolar üzerine çıkmayı başardı. Brent petrolün 93 dolar seviyesine çıkarken, içeride akaryakıt fiyatları için indirim beklentileri bir kez daha suya düşmüş oldu. Yaşanan son gelişmeler ve brent petrol fiyatının yükselişinden kaynaklı akaryakıt fiyatlarına art arda zamlar gelmeye başladı. Her olumsuz gelişme ile brent petrol fiyatlarının yükselişe geçmesi, Türkiye genelinde bir kez daha vatandaşın ceplerine ateş düşürmeye başlayacak.

AKARYAKIT POMPA SATIŞ FİYATLARINA PEŞ PEŞE ZAMLAR…

Brent tarafında yaşanan ani yükselişler piyasaları olumsuz etkilemeye devame diyor. Benzin ve motorin fiyatlarına zamlar adeta jet hızıyla yansıyor. Dün duyuralan 1 lira 53 kuruşluk zam bu geceden itibaren geçerli olmak üzere pompa fiyatlarına yansıtıldı. Benzinde ve LPG'de ise fiyat değişikliği olmadığı gelen haberler arasında.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 27.09 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 20.6 liradan satılıyor.

3 GÜNLÜK ZAM 4 LİRAYI AŞTI

Motorine dün 1.39 TL, önceki gün ise 1.10 TL zam gelmişti. Böylece son 3 günde satış fiyatı 4.02 lira yükselmiş oldu.

Benzine bugün zam gelmezken, önceki 2 günde toplam 1.37 lira fiyat artışına gidilmişti. Söz konusu zamların ardından benzinin litre fiyatı 20.6 liraya yükselmişti.

Exit mobile version