Binlerce ofis, konuta dönüşecek! Resmi süreç başladı…

Bakan Kurum'dan son dakika konut açıklaması geldi. Binlerce satılmayan, kiraya verilemeyen ofis konut olarak değişime uğrayacak. Karar resmen bugün itibariyle duyuruldu.

Binlerce ofis, konuta dönüşecek! Resmi süreç başladı...

Ticari proje hayata geçiren inşaat firmalarını kara kara düşündüren haberi az önce Bakan Kurum duyurdu. Resmi açıklamada bulunan Bakan Kurum'dan ofis stoklarını anında eritecek formül açıklandı. İşte son dakika Bakan Kurum'un resmi açıklaması ve haberin ayrıntıları.

Devlet, barınma ihtiyacı, kiralık konutlarda yaşanan artışların önüne geçmek için yeni bir formülü uygulamaya koydu. Ofisler, konuta dönüşüyor! Resmi açıklama Bakan Murat Kurum tarafından az önce yapıldı.

Türkiye genelinde satılmamış, kiralanmamış binlerce ofis stoğu bulunmakta. Bu durumdan yola çıkarak, mevcut barınma sorununa çare olması adına yeni bir adım atılmış durumda. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi. Satılamayan ofislerin konuta dönüşümü için başlatılan çalışmada yeni bir adım atıldı ve yönetmelik hazırlandığı bildirildi.

Bakan Kurum tarafından sosyal medya twitter üzerinden yapılan paylaşımda, “Konut-kira fiyatlarını düşürmek için her adımı atıyoruz! 

İstanbul’da yaklaşık 1.5 milyon, 
ülke genelinde 4 milyon m² arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan OFİS, KONUTA DÖNÜŞTÜRÜLECEK!

Bu, 50 BİN YENİ KONUT demek!

Yönetmeliğimiz yayımlandı.

Hayırlı olsun.” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version