Bu 4 ilde oturanları yakından ilgilendiren kamulaştırma kararları

Resmi Gazete'nin bugün yayımlanan sayısında Antalya, Artvin, Çorum ve Muğla illerinde yapılacak kamulaştırma kararları yer aldı.

Bu 4 ilde oturanları yakından ilgilendiren kamulaştırma kararları

Türkiye'nin dev enerji projelerinin yürütüldüğü bazı illerde kamulaştırma çalışmaları sürdürülüyor. Bu kapsamda Antalya ili başta olmak üzere, Muğla, Artvin ve Çorum illerinde hayata geçirilecek projeler için kamulaştırma yapılması kararı verildi. Konuyla ilgili karar Resmi Gazete ile duyuruldu.

06 Eylül 2022 Tarihli ve 31945 Sayılı Resmî Gazete yürürlüğe girerken, Antalya ili başta olmak üzere, Çorum, Muğla ve Artvin'de yapımı planlanan ve süregelen bazı kamu projeleri için acele kamulaştırma yapılmasına ilişkin kararlar yürürlüğe girdi. Kamulaştırma yapılacak 4 farklı proje ve il için alınan kararın ayrıntılarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

–– Antalya İli, Manavgat İlçesi, Aşağıışıklar Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Taşınmazın, Bölgede Meydana Gelen Orman Yangını Nedeniyle İhtiyaç Duyulan Yapılaşmanın İvedilikle Gerçekleştirilmesi Amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Kararın ayrıntılarını incelemek için bakınız. (Karar Sayısı: 6006)

–– Çorum İli, Osmancık İlçesi, Yazı Mahallesi Sınırları İçerisinde Yer Alan ve 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamında Ekli Listede Belirtilen Özel Mülkiyete Konu Taşınmazların, Üzerlerindeki Yapılarla Birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Kararın ayrıntılarını incelemek için bakınız. (Karar Sayısı: 6007)

–– 380 kV Yatağan TM İrtibatları Enerji İletim Hatları Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Kararın ayrıntılarını incelemek için bakınız. (Karar Sayısı: 6008)

–– Artvin İli, Merkez İlçe, Seyitler Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Özel Mülkiyete Konu Taşınmazların “100.000 Sosyal Konut Projesi” Kapsamında İhtiyaç Duyulan Yapılaşmanın İvedilikle Sağlanması Amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Kararın ayrıntılarını incelemek için bakınız. (Karar Sayısı: 6009)

Exit mobile version