Bu kez Amazon işçi kıyımı için hazırlanıyor

Twitter ve Facebook gibi dünya devlerine Amazon'da eklendi. Amazon, binlerce işçi çıkartmaya hazırlanıyor.

Bu kez Amazon işçi kıyımı için hazırlanıyor

Küresel çapta yaşanan olumsuz gelişmelerin Pandemi süreci ile başlaması, Rusya-Ukrayna savaşı, enerji ve emtia krizleri piyasaları allak bullak etmeye devam ediyor. Karlılıkları ile anılan, milyarlarca dolar kazanan devasa şirketler bu kez işçi kıyımı ile gündemde. Twitter ile başlayan, Facebook ile devam eden işçi çıkartma akımına Amazon'da katılmak üzere.  Dünya devi e-ticaret sitesi Amazon, işçi çıkartmaya hazırlandığı kaydedildi.

Elon Musk'ın Twitter'ı alması ve neredeyse personelin yarısını işten çıkarmasının yankıları hala devam ederken, Facebook binlerce çalışanını kapının önüne koydu hemen peşinden Amazon'un patronu Jeff Bezos işçi kıyımı için sinyali verdi.

E-ticaret devi Amazon’un, yavaşlayan satışlar ve ekonomik gerileme endişeleri nedeniyle binlerce ofis çalışanını işten çıkaracağı iddia edildi.

Amerikan basını, isimlerini açıklamadıkları kaynaklara dayandırdıkları haberlerinde, işten çıkarmaların yaklaşık 10.000 kişiyi etkileyebileceğini bildirdi.  Bu sayı, şirket çalışanlarının yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturuyor. E-ticaret devinin, çoğunluğu saat başına ücret alan 1,5 milyonluk küresel iş gücünün ise yüzde 1’ine denk geliyor.

Exit mobile version