Çarşamba’ya 100 milyonluk yatırım

Çarşamba'ya 100 milyonluk yatırım

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) yükselişi ile birlikte fabrikaların gereksinim duyacağı orta eleman gereksinimi karşılayacak olan 100 milyon TL bedelindeki “Çarşamba OSB Sanayi Meslek Lisesi ve Atölyeleri” imalat işi, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın 2023 yılı yatırım götürüldü.
Çarşamba’yı üretim ve istihdamın merkezi haline getirecek olan, 822 bin metrekare alan üzerinde kurulmuş, Çarşamba OSB’de, çalıştırma tüm hızıyla devam ediyor. 43 fabrikanın kurulacağı Çarşamba OSB’de 7 bin 500 kişilik bir istihdam alanı kurulacak.
Çarşamba OSB’deki fabrikaların hizmet duyacağı eleman orta gereksinimin karşılanması için ilçeye 100 milyon TL pahasındaki “Çarşamba OSB Sanayi Meslek Lisesi ve Atölyeleri” imalat işi, Ulusal Eğitim Bakanlığı 2023 yılı yatırıma alındı. Çarşamba Belediye Lideri Halit Doğan, “Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer ve Ticaret Bakanımız ve Samsun Milletvekili Adayımız Sn. Mehmet Muş ile Samsun Milletvekilimiz Sn. Fuat Köktaş Bey’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Üretimin ve istihdamın merkezi: Çarşamba”
Adresi olan Çarşamba OSB Sanayi Meslek Lisesi ve Atölyelerinin Çarşamba için değerli bir yatırım olduğunu söyleyen Çarşamba Belediye Lideri Halit Doğan, “Öncelik aş, yorum iş yazarak yola çıktığımız Çarşamba Organize Sanayi Bölgesindeki alıcıları orta yere götürmeye devam ediyoruz. Paydaş kurumlarımız ile birlikte Çarşamba’mızı bir istihdam merkezi haline getiriyoruz. Fabrikalarımız yükselmeye devam ediyor, 822 bin metrekare alana 43 fabrikayı ilçemize kazandırıyoruz. OSB’mizde 7 bin 500 kişilik bir istihdam alanı odası. Çarşamba OSB’mizdeki fabrikalarımızın ihtiyaç duyacağı orta eleman talebini karşılamak üzere yapılacak olan ‘Çarşamba OSB Sanayi Meslek Lisesi ve Atölyeleri’ üretim işi de Ulusal Eğitimimizca 2023 yılı yatırım alındı. Yaklaşık 100 milyonluk bir maliyet ile kurulacak olan okul bölgemize, bölgemizin evlatlarına güzel olsun. Çarşambalı gençlerimiz hem meslek öğrenecek hem de iş olanakları bulurlar. Yapılan sonrasında toplantı süratli bir halde tahlili Sağlayan başta Ulusal Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer ve Ticaret Bakanımız ve Samsun Milletvekili Adayımız Dr. İstikrarın ve kalkınmanın yüzyılını; Türkiye Yüzyılı için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ebeveynliğinde çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version