Çocuklara özel abiyeleri dört bir yanına gönderiyor

Çocuklara özel abiyeleri dört bir yanına gönderiyor

Kadın girişimci Hülya Bişirici, sadece çocuklara özel abiye elbiseler yaptırır. Hem tasarlayıp hem de dikim yapan Bişirici, ülkeleri İzmir’den dört bir yanına gönderiyor.
Gelinliğin başkenti İzmir’de gelinlik sezonu geçmeye başladı. Seçimlerin sona ermesinin ardından gelinlik sanayii düzenlemesi başladı. İzmir’de sadece çocuklar için abiye elbise dikeni Hülya Bişirici, rengarenk çocuk abiyelerini Türkiye’nin çeşitli illerine ulaştırıyor.

“Çocuklar için ürün içeriği daha eğlenceli”
Sektördeki yoğunluğunun yavaş yavaş etkisini ifade eden Bişirici, “Geçen seneye göre sezonumuz açıldı. Seçimin ikinci turundan sonra yoğunlaştırmaya başladık. Burada 4-14 yaş arası çocuklar özel abiye elbiseleri tasarlayıp üretiyoruz. Ayrıca garson boy üretimimiz de var. Çocuklar için ürün bölümlerine göre daha eğlenceli. Renkli, kuyruklu, fiyonklu abiyeleri tercih ediyorlar. Ürünlerimizi Türkiye’deki pek çok ürünü gönderiyoruz. Bir kadın girişimci olarak hedefim, yurtta bulunan da ürünü ihraç edip işletmemi büyütmek” diye konuştu.

“Yetişen eleman yok”
Bişirici’nin tasarladığı ürünler yurdun dört bir yanındaki abiye yerindea toptan ulaştıran olarakan Beraattin Şahan ise “İzmir, Türkiye’deki gelinlik sektöründe başta gelen bir il. Biz ise gelinliklerin çocuklarına göre olanları üretiyoruz. Çocuk abiyesi ve gelinliğinde ilk akla gelen şehir İzmir’dir. Ürünlerimizi memleketi her noktasına gönderiyoruz. Yurt içine almak da iş yapmak için çalışıyoruz. Sezon bu yıl geçti. Geçen yıl bu zamanlarda ürün yetiştiremiyorduk” dedi. Sektördeki sıkıntıları da aktaran Şahan, “Biz dolar endeksini yaptığımız için her şeyi dolarla alıp TL’ye çevirerek istiyoruz. Ayrıca kalifiye eleman bulma konusunda da sıkıntı var. Türk mükelleflerinden bu işi yapan çok azaldı. Yetişen eleman yok” ifadesini kullandı.

Exit mobile version