Çocukluk arkadaşı 3 mühendis istiridye mantarı yaptırıyor: Kilosu 70 liradan satılıyor

Çocukluk arkadaşı 3 mühendis istiridye mantarı yaptırıyor: Kilosu 70 liradan satılıyor

Kırıkkale’de çocuk arkadaşı 3 mühendis, kendi imkanlarıyla kurdukları serada istiridye mantarı üreterek bütçelerine ek katkı sağlıyor. Kilosunu ise 70 liradan sunuyor.
Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde yaşayan maden mühendisi Sedat Ergün Kandemir, çevre mühendisi Hilmi Kılıç, makine mühendisi Osman Demir, kendi yardımcılarıyla kurdukları 70 metrekarelik serada istiridye mantarı yürütür. Ayda 1 ton üretim görevlileri sahip serada elde ettikleri mantarların kilosunu genel olarak 70 liradan pazarlıyor.
Maden mühendisi Sedat Ergün Kandemir, İHA danışmanıne gideceğini, “Sylvan Fotios” ve “Sylvan Ivory” tohumlarını ektiklerini ifade ederek, 40 günde bir kompostan 2 kez hasat geçtiğini söyledi.
Özel bir şirkette maden mühendisi olarak çalıştırdığını anlatan Kandemir, “Özel bir şirkette maden mühendisi olarak çalışıyoruz. Biz 3 arkadaş bu işe başladık. 3’ümüzde mühendisiz ama bu işin geleceği olduğu için ilerlemeye karar verdik. bağlama evresi ve hasat evreninde sürekli ben ilgilenenum. dedi.
Arkadaşlarla birlikte mantar üretmeye karar verdiklerini yaşadıkları çevre mühendisi Hilmi Kılıç, “Çevre mühendisiyim. Arkadaşlarımın uzun süreler birlikteyiz. Çocukluk arkadaşıyız. ve bu işe başladık.Çadırımızı kurduk şu anda çok güzel bir şekilde verimi hedefliyoruz.Devam etmek, bu işi büyütmek istiyoruz.Daha güzel sınıflandırma getirmeyi istiyoruz” diye konuştu.
İlk ekimde 2,5 ton mantar elde ettiklerini kayıtlı makine mühendisi Osman Demir, “Makine mühendisiyim. şöyle bir özelliği var; alıcıları özel.Özellikle bu mantarı arayan insanlar.Yazında mantarımız bulunmamakta.Kilogramı bundan önce 60 Türk lirasıydı.Şu an komposta gelen zamlardan dolayı ikinci ekimimizde bunu 70 Türk lirasına çıkarmak zorunda kaldı.İlk ekimimizde 2,5 tona kadar mantar Bu ikinci ekimimizde de aynı oranı yakalamayı düşünüyoruz. Yani 5 ayda 5 ton mantar almayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Ekonomik yolların kazançlarının iyi olduğunu ifade eden Demir, daha çok kış ve bahar çıkışlarının satışlarının yaz mevsiminde de özel işletme pazarladıklarını aktardı.

Exit mobile version