Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında çalışan işçilerden, işverene kadar yeni destekleri açıkladı

İTO töreninde iş dünyası ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, işvereni rahatlatacak yeni destekleri müjdeledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında çalışan işçilerden, işverene kadar yeni destekleri açıkladı

İş dünyası için önemli indirimler, işverenleri yakından ilgilendiren destekleri İTO ödül töreni programında paylaştı. Peki Erdoğan, hangi destekleri açıkladı? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri kapsamında kritik konulara değindi. İş dünyasına seslenen Erdoğan, yeni müjdeleri paylaştı.

Son dönemde özellikle sanayi ve iş dünyasına yönelik kritik destek paketlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sırada esnaf ve sanatkarların yer aldığını vurguladı. Kamu Bankalarının yakında yeni bir destek ile küçük esnafı ayakta tutmak için başlatılacak kampanyanın ilk sinyali verdi.

Diğer taraftan iş insanlarına, özellikle yurt dışında müteahhitlik hizmeti verenlere yönelik yeni destekleri eş peşe açıkladı.

İlk müjdemiz çalışanlara ödenen yemek ücretlerinin vergi istisna rakamlarının değiştirilmesiyle ilgilidir. Yıl sonunda yeniden değerleme oranına göre bu rakamı belirleyeceğiz. Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Çalışanlara nakden ödenen yemek faturaları da vergi istisnası kapsamına girecektir. İşverenlerin üzerinden işlem maliyetini kaldırmış oluyoruz. 

Çalışanlara yapılacak elektrik ve doğal gaz ödemelerinden vergi ve prim yükü kaldırılmasıyla ilgilidir. 2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlara yapılacak elektrik doğalgaz ve ısınma giderinin 1000 liraya kadar olan kısmı gelir vergisi ve sigorta kesintisinden muaf tutuyoruz.

Yurt dışında çalışanlara ilişkin de müjdemiz var. Yurt dışında inşaatlarda Türk işçi çalıştıran işletmeler gelir vergisi ödemeyecekler. Yurt dışında faaliyet gösteren firmalarımızın insanlarımızı istihdam etmelerini istiyoruz. 

Exit mobile version