Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Adana Havalimanı’ açıklaması Adanalıları sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Adana Havalimanı' açıklaması Adanalıları sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kapatılacağı tartışması konu edilen ‘Adana Havalimanı’ için ‘Adanalılar ne derse biz onu götür’ anlatımı turizmcileri, esnafları ve mahalleleri sevindirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü miting için geldiği Adana’da aramaya seslendi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Adana’da merkezi açılı havalimanınca Adana Havalimanı kapatılacak” görünümüne Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıt verdi.
Miting mühletince Kılıçdaroğlu’nu birçok hususta eleştiren Erdoğan, Adana Havalimanı ile ilgili kelamlarına de konuşmasında yer açtı. Kılıçdaroğlu’nun Adana mitingindeki “Havalımanı sıkıntınız var değil mi? ‘Kapatacağız’ diyorlar Adana Havalimanı’nı. Ben Cumhurbaşkanlığı döneminde kapatacağım” tezini hatırlatan Erdoğan, “Bölgesel havalimanımız açıldıktan sonra Adana Havalimanı’nın kapatılacağını söylüyor, bu yalancı kapatılacak. Kıymetli kardeşlerim bizim için Adanalı ne derse odur, Adanalı ne derse, biz onu topluyoruz. Adana’yı Doğu Akdeniz’in en büyük lojistik sevkiyatını yapmaya karar vermeliyiz. Burada çalma limanla yürütmenin memleketler arası nakliyattaki hissini katlayarak, artıracağız. Lakin bu adam yalancı, akşam palavra sabah palavra, yani neye dayanarak bunu söylüyorsun?” dedi.

“Adana Havalimanı’nın kapatılmaması taraftarıyız”
Adana Havalimanı’nın kapatılmayacağını öğrenen kentte bulunan turizmciler, esnaflar ve uzaklaşmaktan mutlu oldu.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Adana Bölge Temsil Heyeti Lideri Murat Sevimli, turizmciler olarak kalacağın şad etkilerini belirterek, “Bizler Adana Havalimanı’nın kapatılmaması taraftarıyız. Lakin Çukurova Bölgesel istasyonu içinde çok önemli bir yatırım yapıldı. Turizm açısından Adana’da havalimanın incelemesi her türlü varlığını var.Adanalılar kenetlenmiş durumda.Şayet yapılan yatırım çöpüne gidilmesin diyorsa metro yahut hafif raylı sistemle iki kentte orada birleştirilmeli.

“Cumhurbaşkanımızın olması gerektiğini söyledi”
Kentte uzun yıllar kebapçılık yapan esnaf Yaşar Aydın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından şad olduğunu söyledi. Aydın, “Sayın Devletimiz Adana Havalimanı için ‘Adanalılar ne derse biz onu birleştirdik’ dedi. çok değerli havalimanı.Bir de Adana’nın sembol yeri.Çok sevinçliyiz.Hakikaten de Cumhurbaşkanımızın olması gerekeni söyledi ve bizi mutlu etti.Ona Adana esnafı ismine çok teşekkür ederiz ve bundan sonra tüm dünyayı Adana’ya bekliyoruz” dedi.
Vatandaşlar Ziver Çiftçi de, “Adana bölgesinde önemli bir manada istenen masalın yerine getirilmesi çok takdir edilesi bir durum. Adana Havalimanı’nın çıkışı en bitiş yeri seçim olur. sağlamak. Bütün herkeste benim gibi düşünüyor” kullanıyorlar.

Exit mobile version