Cumhurbaşkanlığı yeni kabinesi Diyarbakır iş camiasını heyecanlandırdı

Cumhurbaşkanlığı yeni kabinesi Diyarbakır iş camiasını heyecanlandırdı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk alüminyum fabrikasını oluşturan bölgede önemli istihdam sağlayan sanayici Ramazan Şimşek, Cumhurbaşkanlığı yeni bakanlar kurulu kabinesinin iş camiasına umut olduğunu söyledi.
Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan yeni kabinenin örnekleri heyecanlandırdığını dile getiren sanayici Ramazan Şimşek, öncelikle kabinede iş dünyası ile ilintili olan Ticaret, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarına, geçmişte yaptıkları operasyonlarla rüştünü kanıtlamış isimlerin getirilmesinin karamsar havayı dağıttığını kaydetti. Şimşek, “Ayrıca bölgemizde doğup büyümüş, bu coğrafyanın yapısı, bilen, bizlerin de yakından inceledikleri Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek’in kabinede önemli mevkilerde görev alması iş camiamızda ayrı bir heyecana neden olmuştur. İş camiasına bir umut ışığı olan yeni kabinenin önceliği ekonomi ve Üretim hayatındaki emanetlerin boyutlarına göre ülke olarak son yıllarda gerek pandemi gerek deprem sürecinin can kayıplarının yanı sıra ekonomik zorluklar da yaşadık. İnşallah.Yaşanan ekonomik kayıplardan hareketle refah düzeyini yükseltecek yürüyüşün acil atılmasını bekliyoruz” dedi.

“Öncelikli çözüm finansa erişimde kolay olmalı”
Bölgedeki iş camiasına güven veren yeni kabinenin, uzaktaki en öncelikli sorunu olan finansa erişimde kolaylaştırlar yürütücü düzenlemeyi bir an önce hayata geçirmeyi sürdürdüğüne inandığını söyleyen Şimşek, “Finansa erişimine kolay iş camiasını ve genişletir. de yeni yatırımlara, kapasitelerin genişletilmesi ve de istihdama katkı sağlayacak. , katma değerli ihracat payının daha yukarıya taşınması yolunda atılacak tüm kararlılıkla yanlarında olacağım” diye konuştu.

Exit mobile version