Dev gemi ile Kuşadası’na 2 bin 957 turist geldi

Dev gemi ile Kuşadası'na 2 bin 957 turist geldi

Kuşadası’na dünyanın en lüks ve büyük gemilerinden biri olan Malta bayraklı Celebritiy Beyond ile büyük bölümü Amerika Birleşik resim sahibi olan 2 bin 957 turist ve bin 423 personel geldi. Gemiden inen yolcular, Kuşadası Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar ve folklor gösterileri eşliğinde çiçeklerle karşılandı. Celebritiy Beyond’un ultra lüks odasının 1 haftalık fiyatı 150 bin dolardan başlıyor.
Dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden 327 metre uzunluğunda ve 140 bin groston dağıtımki Malta bayraklı Celebritiy Beyond, sabah saatlerinde Kuşadası Limanı’na yanaştı. 2021 yılında suya indirilen ve Kuşadası’na ilk seferini yapan kruvaziyer ile kente büyük bölümü ABD sahibi olan 2 bin 957 turist ve bin 423 personel geldi. Yapımı 1 milyar 300 bin dolar mal olan geminin kente ilk seferini gerçekleştirmesi nedeniyle Kuşadası Limanı içinde töreni düzenlendi. Gemiden inen yemezler, Kuşadası Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri eşliğinde karşılandı. Kuşadası Belediye Başkanı Vekili Oğuzhan Turan da beraberindeki heyetle gemiye sahip Celebritiy Beyond kaptanı Dimitris Kafetzis’i ziyaret edip, Kuşadası’yla ilgili çeşitli hediyeler verdi. Heyet daha sonra gemide kaptan Kafetzis tarafından verilen yemek yemeğine katıldı. Celebritiy Beyond’un ultra lüks odasının 1 haftalık fiyatı 150 bin dolardan başlıyor.

“Kuşadası’nı çok sevdik”
Kuşadası’nda olmaktan dolayı büyük mutluluk sonuçlarını veren Celebritiy Beyond kaptanı Dimitris Kafetzis, “Buraya geldiği önce İstanbul Galataport Limanı’na demirlemiştik. ve limanı çok beğendik. Sezon boyunca 7 kez daha Kuşadası Limanı’na geleceğiz” dedi.

“Kruvaziyer turizminde rekor kıracağız”
Kuşadası Belediye Başkanı Vekili Oğuzhan Turan ise, “Kuşadası dünyada kruvaziyer turizminin başkenti konumunda. Kruvaziyer turizmi Kuşadası’nın geldiği kaynağının can damarı. Bu nedenle kruvaziyer turizminin önemi çok iyi büyümemiz lazım. Kuşadası Belediyesi olarak Başkanımız Ömer Günel ile birlikte bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’ nde, dünyanın en önemli kruvaziyer işletmelerinin yer aldığı fuara katıldık.Kuşadası’na kruvaziyer turisti gelenlerin bulunduğu üst seviyeyle çok ciddi temaslarda bulunduk.Temaslarımız da sonuç verdi.Kuşadası kruvaziyer turizminde en çok gemi ve yolcu almaya 2011’de aldı.Bu yıl 2011′ e göre Kuşadası’na yüzde 40 daha fazla gemi ve turist gelecek.Tüm esnafımıza hayırlı ve bol bereketli bir sezon diliyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version