Diyarbakır’da 84 milyon liralık yeni bir projeye daha imza atıldı

Diyarbakır Valiliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından 84 milyon liralık atölye projesi sözleşmenin imza töreni yapıldı.

Diyarbakır

Diyarbakır Valiliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından 84 milyon liralık atölye projesi sözleşmenin imza töreni yapıldı.
Diyarbakır Valiliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) işbirliğince yeni bir projeye daha imza atıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentte girişimcilere ve firmalara yönelik üretim ve istihdamın telafisi için 18 adet atölye hayata geçiriliyor.
İmza töreninde konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ali İhsan Su, kentsel kullanıma atılan kuruluş imzasında 54 milyon liranın Kalkınma Ajansı, 30 milyon liranın ise OSB yönetimi tarafından karşılandığını belirtti.

Su, “İlimizde yine istihdam için çok önemli bir projeye daha imza atıyoruz. İlimizde 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremden etkilenme illerinden. Bu çalışanlara yönelik ilimizde birçok proje yürütüyoruz. Bunlarda bir kısım da tekstil konusunda ürettiği projelerdir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüz ve paydaş kuruluşları diye tarif edilen tekstillere yönelik, yoğun iş gücü gereksinimleri sektör olarak tekstil konusunda da önemli operasyon gerçekleştiriyoruz. Organize Sanayi Bölgemizin (OSB) içinde yaklaşık 22 bin metrekare bir alanda 10 tanesi bin metrekare olmak üzere, 8 tanesi 500 metrekare olmak üzere 18 adet işlik yapma projesinin imzası atıldı. Burada yapılan işliklerle yaklaşık 1000’den fazla kardeşimize çalıştırma imkanını sağlamış olacaksınız.

Bu projemizin maliyeti yaklaşık 84 milyon liradır. Bunun 54 milyon lirasını Kalkınma Ajansımız gerçekleştiriyor. 30 milyon lirasını da OSB yönetimi tarafından destekleniyor” dedi.
6 Şubat tarihindeki yıkıcı depremle birlikte ekonomik ve sosyal uzantıları tekrardan yaraların sarılması için yeni projelere imza attıklarını ifade eden Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak, “Bir araya geldiğimiz program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüz tarafından 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında illerimizde ekonomik sosyal ve açıklamaları tekrardan bunların sarılması, eski geçiş döneminin hızlandırılması ile ilgili projeleri gerçekleştiriyoruz. Bu projeler ile ilgili düzenlenen bölgesel kalkınma odaklı acil eylem programı kapsamında bir projemiz desteği almaya hak kazandı. Organize Sanayi Bölgemizle beraber yaklaşık 18 adet işliği hayata geçireceğiz. Özellikle depremden sonra bina altlarında kalan, depremden etkilenen ve maalesef bu üretim kaybı yaşayan girişimcilerimizi, firmalarımıza yer vererek üretim ve istihdamın telafisini tamamlamayı içerdiğini” diye konuştu.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, taahhüt kentte istihdam oluşturacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bu girişimin yapılma amacı depremde zarar gören, şehrin içindeki bina altlarında çalışan tekstil ortamına yönelik yaralarını sarmayı hedefliyoruz. Organize Sanayide üretim yapmakla normal fabrikada üretim yapma arasında çok büyük fark var.”

Exit mobile version