Doğalgaz zammı resmileşti, yapılacak zam oranı açıklandı! Peki konutta kullanılacak doğalgaza ne kadar zam yapıldı?

Konutlarda kullanılan doğalgaz için BOTAŞ Eylül 1 itibariyle geçerli zamlı tarifesi açıklandı. Aynı anda sanayide kullanılan ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza zam yapıldı.

Doğalgaz zammı resmileşti, yapılacak zam oranı açıklandı! Peki konutta kullanılacak doğalgaza ne kadar zam yapıldı?

Günün en sıcak gelişmesi BOTAŞ tarafından yapılan zam haberi oldu! Son dakika haberin ayrıntılarında konutlarda kullanılan doğalgaz için yapılan zam olarak öne çıktı. Eklektrik üretiminde uygulanacak doğalgaz zammı ise doğrudan elektrik tüketicisi milyonlarca konutu etkileyecek. Milyonlarca vatandaş konutlarda kullanılan doğalgaza ne kadar zam yapıldığını merak ediyor. İşte BOTAŞ tarafından 1 Eylül sabahı tüm doğalgaz faturalarına uygulanacak zammın miktarı.

Yaz aylarında son zamanlar yaklaşırken, bu kışın cepleri yakacak zam haberi az önce duyuruldu. BOTAŞ, doğalgaz zammına ilişkin son dakika açıklamasını yaptı. Özellikle milyonlarca hanede kullanılan doğalgaz zammı oranı belli oldu. 

BOTAŞ resmi internet adresi üzerinden, 2022 Eylül ayına ilişkin güncel tarife tablosu yayınlandı.

Konuyla ilgili zamlı güncel verilere göre, Doğalgaza 3 ayrı kalemde zam yapılmış oldu. Milyonların hanesine konutlarda kullanılan gaza yüzde 20,4 oranında zam yapılırken, sanayide kullanılan gaza yüzde 50,8 oranında zam yapıldı. Elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza ise yüzde 49,5 oranında zam yapıldı kaydedildi. 

BOTAŞ tarafından yapılan son dakika doğalgaz zammı ve resmi açıklamanın ayrıntılarını buradan görebilirsiniz.

Elektrik ve Doğalgaz için yapılacak zam oranı belli oldu!

[ilgili-haber=338]

Exit mobile version