Doğalgaz ve Elektrik için Bakan Dönmez’den müjde

Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den elektrik ve doğalgaz ile ilgili yaptığı açıklamada şubat ayına kadar zam yapılmayacağını söyledi

Yeni yılda doğalgaz ve elektrik için zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, Enerji Bakanı Fatih Dönmez’den konuya ilişkin açıklama geldi. Bakan Dönmez doğal gaz ve elektriğe zam yapılmayacağını duyurdu.

“Doğalgaz ve Elektrik için şimdilik zam yok”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğalgaz ve elektriğe beklenen zamlarla ilgili konuştu. Dönmez, yılbaşında herhangi bir zam olmayacağını söyledi.”Doğalgaz fiyatlarının belirlenmesine ilişkin biraz önce bu soruya da bir yerde cevap vermiş olduk. Arkadaşlar şu anda çalışıyorlar, ilk değerlendirmelere göre yılbaşında herhangi bir zam söz konusu değil. Kısa süre içerisinde takvimi açıklayacağız inşallah. Elektrikte de şu anda zam öngörmüyoruz arkadaşlar.”

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞI YÜZDE 50’NİN ALTINA ÇEKECEĞİZ

Gelecek vizyonumuzu da şöyle özetleyebiliriz. Yakın bir gelecekte yılsonuna kadar inşallah Türkiye ulusal enerji planı uzun dönemli kamuoyuna açıklayacağız. 2021 yılında yüzde 71 olan birincil enerjideki dışa bağımlılığımızı önümüzdeki 10 yılda yüzde 50’nin altına, 2053 ise yüzde 13’ler seviyesine çekeceğiz. Enerji bağımsızlığı yolunda karada ve denizde yapılan ve yapılacak petrol ve doğal gaz keşifleri bizim en kritik, temel belirleyici unsurlarımızdan birisi olacak. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefiyle uyumlu olarak dünyada en fazla enerji arzı sağlayan ilk 10 ülke arasına gireceğiz.

doğalgaz elektrik zam
Enerji Bakanı Fatih Dönmez Twitter hesabı için tıkayınız

Fatih Dönmez Kimdir ?

Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamlayarak NETAŞ’ta Ar-Ge mühendisi olarak yer aldı. Kariyeri boyunca enerji ve telekomünikasyon firmalarında çeşitli pozisyonlarda görev aldı.

1994 yılında İGDAŞ’ta Etüt ve Proje Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi görevlerinde bulundu. 2002’de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığı’nda, İştirakler Genel Koordinatörü unvanıyla yer alırken, İBB iştiraklerinin yönetim kurulunda da başkan ve üye olarak bulundu. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği kurucularından olan Fatih Dönmez, TESAB yönetim kurulu üyeliği de yaptı.
Fatih Dönmez, 4 Ocak 2008 yılında EPDK Kurul üyeliğine atandı. EPDK’nın üyesi olduğu ERRA’da 2008 ve 2010 Genel Kurullarında yönetim kurulu üyesi seçildi ve ERRA’nın strateji raporunun hazırlanmasında önemli rol üstlenerek Dönmez, arz güvenliği komitelerinde görev üstlendi.

Enerji sektöründe imza attığı enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, şirketlerin AB uyumu gibi birçok konuda başarılar elde etti. 24 Aralık 2015 yılında da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına atandı.
Son olarak yeni sistemin ilk kabinesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer alan Dönmez, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Exit mobile version