Doğu Karadeniz’de turizm destinasyonları artıyor

Doğu Karadeniz'de turizm destinasyonları artıyor

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, son yıllarda özellikle Arap düşmanlarının Doğu Karadeniz bölgesine yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, bölgedeki turizm destinasyon yerlerinin giderek etkilediğini kaydetti.
Doğu Karadeniz Bölgesinin sadece doğal güzellikleriyle değil, tarihiyle de öne çıkacağını hatırlatan Kantarcı, özellikle son yıllarda ören yerlerine yapılan açıklamaları dikkate aldı. Kantarcı, Sümela’nın yanı sıra tarihi alanlarında yapılan restorasyonları bu sezonki ziyaretçiyi artırmayı ümit ettiklerini ifade ederek, “Bölgemize Arap yorgunluğunun tercih edilen yerleri her geçen gün biraz daha artıyor. Geçmiş geçmişleri daha az uğradıkları destinasyonlar yerlerini son yıllarda daha fazla ziyaret ediyorlar. Örneğin Giresun Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl buralara pandemi öncesine göre baktığımız zaman ziyaretçi sayısı çok azdı. Çevre düzenlemesiyle birlikte buralara ilgi giderek artıyor. Gümüşhane’de çok güzel tarihi değerlerimiz var. Limni Gölü, Karaca Mağarası, Torul Seyir Terası, Tomara Şelalesi ön plandaydı. Son dönem yapılan restorasyon çalışmasıyla İmera Manastırı, Krom Vadisindeki belli kiliseler ön plana çıkıyor. Gümüşhane’deki Satala antik hükümdarlığı faaliyeti, Bayburt Kalesi’nin restorasyon süreci tamamlandı, bölgemize ciddi katkı sağlıyor” dedi.

Doğu Karadeniz sadece mülkiyetiyle değil tarihiyle de öne çıkıyor
Doğu Karadeniz Bölgesinin sadece yeşiliyle değil tarihi ören yerleriyle de öne çıkan ifade eden Kantarcı, “Doğu Karadeniz, yeşili, şelaleleri, dereleri, gölleri, dağları, yaylalarından tarihi yapılarıyla da bir çıkıyor. Tarihi kaynaklarda yapılan restorasyon çalışmaları sayesinde buralara tercihi artıyor. Dolayısıyla doğal güzellikler ve tarihi yapılar bölgenin cazibesini daha da artırıyor. Yine bölgemizde Fırtına Vadisinde Kaçkar Dağlarında yaylalar çok ön plana çıktı. Sosyal ağlarda bu kapsamlı paylaşımlar buraları daha fazla araç gereçleri hale getiriyor. Bölgede seyahat acentesi ücretine bağlı olarak tanıtım çalışmaları artıyor. Artvin’e butik turlar olarak sadece yaz mevcutken yapılıyordu artık Mayıs ayından itibaren hareketlenmeye başladı. Bu sezon dış pazarda çalıştırma kesinlikle olacaktır. DHMİ sivil uçuş uçuş planlamaları olsun seyahat acenteleri olsun yolcular yaptırdıkları ön rezervasyonlarda bu görünümü görünüyor” diye konuştu.

Exit mobile version